Jagaja võll

Jagaja võll

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
Kasutaja avatar
Liimilendur
Foorumi kasutaja

Jagaja võll

Postitus Postitas Liimilendur »

Tere!
Kuna probleem jagajaga on rohkem mehaaniline, kui elektriline, postitan selle mootori rubriigi alla, mitte elektriseadmetesse.
Nimelt on mu valduses 2 jagajat kontaktidega ja vaakumregulliga.
Mõlemal jagajal lubab see võlli stopper võllil liiga palju üles-alla liikuda jagaja korpuse sees. Vahepeal millegipärast viskab võlli ülespoole ja vedava hammasratta nuutidest välja. Seepeale läheb siis süüde valeks ja mootor jääb seisma. Alles eile sain südaööl Ülenurme Konsumi parkla tänavalambi all ÜSS-i taga ajada, et ühikasse jõuaks :D
On kellelgi sama jama olnud ja oskab midagi soovitada? Kas see stopper peabki laskma nii palju võllil liikuda või peab see enamvähem vastu jagaja korpust olema?
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

on sul ikka õige pikkusega jagaja võll? ehk on madala bloki jagaja kõrgele blokile istutatud...
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
k
Kam!kaze
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 ja 2106.

Postitus Postitas Kam!kaze »

Ma nüüd ei tea kui palju erinevate jagajate jalad lühemad või pikemad on, aga äkki on sul lühikese jalaga jagaja mis hästi ei ulatugi? Ehk siis kõrgemal plokil peaks vist pikem jagaja olema.
Jagaja kaaned käivad ka ainult ühtepidi peale, valetpidi olles tõstab kaant natuke, aga no valetpidi ta ei tohiks üldse kinnigi minna sinna kuna kinnitused ei ulatu.
Jagaja all oli vist seib koos mingi koonusega, ja selle seest vist läks stopper kruvi läbi kui ma õigesti mäletan. Võll liikus üles alla ainult paar mm, vähemalt minuomadel.

Kui need asjad paigas, siis rohkem ei oska midagi kahtlustada, aga vastus seegi :)
Kasutaja avatar
Liimilendur
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Liimilendur »

Votvot, mul ongi praegune jagaja madala ploki 1,3 mootori pealt pärit ja hetkel varustab sädemega kõrge ploki 1,5 motot. See seletab seda jala väljahüppamist.
Aga teine on 1,5 moto pealt jagaja, mis välja hüppas. Muidu mõlema jagaja võlli stopper laseb küll üle sentimeetri liikuda sellel võllil üles-alla. Mõtlesin, et äkki peabki niipalju liikuma, ei julenud stopperit näppida :D Aga siis, kui koju garage alla saan, panen stopperi ülespoole.
Aitäh!
Vasta