Mootoris kolin(KORRAS)

Mootoris kolin(KORRAS)

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Mootoris kolin(KORRAS)

Postitus Postitas Sander »

1.5 mootor sai peale pandud aga mootoris on kolks sees. Kett on pingul, õlirõhu tuluke ei põle ja igas silindris on kompressioon olemas. Kolin tuleb mootori alt poolt(juhi poolt).
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
MAZ
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2103 75,

Postitus Postitas MAZ »

Vihjab juhtkui üks kepsusaale oleks omadega õhtul.
Lada, remondi ja ehitamise rõõmud aastast 1971
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Saalega ei oleks ju õlirõhk normis? esimese silindri küünal igatahes läheb koheselt mustaks, järelikult ei tööta.
Kolvisõrm see ka olla ei saa, sest vändaga liigutades seda kuulda polnud(kuigi peaks olema).
Kepsusaale kolin oleks veidi kõrgema sagedusega ka, vähemalt isa nii väitis, et saale kolin on hoopis teistsugune kui see mis sealt hetkel tuleb.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Mis tähendab kolin - kolinat saab defineerida väga erinevalt. Kui kepsusaale kolksub, siis ei pruugi veel õlirõhk kadunud olla, aga varsti kaob. Vändast liigutades ei ole ühtegi kolksu kuulda, kui saale just vahel ära pole lennanud juba.
Samas enne mootori lahti võtmist soovitan üle kontrollida, kas hooratas ikka korralikult kinni on.
Kui saad mingi helipildi oma kolinast teha, siis saaks ehk parema ülevaate.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Käisin garaažis korra ja uurisin milline silku nüüd ei tööta ikkagi, tuli välja, et neljas ei tööta. Kõrgematel pööretel kaob kolin ära, madalatel pööretel on kolin ikkagi olemas. Mootori pöörded kõiguvad mingi 600-1200rpm.. ise vajutama midagi ei pea, karpast viskab kütust välja..
Homme proovin video kuhugi ülesse laadida siis.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Võta alustuseks klapikambri kaas maha ja vaata nukaajam üle. Ehk on mõni nookur ennast viltu vahele visanud vms. Kui ei, siis kontrolli klapivahed üle.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Sander kirjutas:Kõrgematel pööretel kaob kolin ära
Siis ei ole kepsusaale.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Klapid kontrollitud, kõik toimis.
Karpa lööb tagasi kuigi süüde sai esimese silindri järgi ilusti paika aetud.. tegin küünlajuhtmetele 180 kraadise pöörde ka aga see ei aidanud, siis ei läinud enam üldse tööle.
Tegin video ka ära aga genekarihma vilin käib suht üle, kolinat on ka kuulda muidugi. Kui auto juurde satun võin uuesti ka video teha, ilma genekarihmata. Igaljuhul endal mõistus otsas, süüdet ei oska ka enam paika sättida :(

Video 1
Sellel videol on hästi kuulda see ka kuidas pöörded iseenesest kõiguvad madalalt väga kõrgele. Sellele mina ka selgitust ei tea, kas on tingitud süütest või mitte.

Video 2
Siin videos annad veidi pööret ise juurde. Genekarihma vilin käib küll kõvasti üle ja videot võib häiriv olla kuulata/vaadata aga on kuulda, et kolin muutub vaiksemaks või kaob üldse ära.
Kasutaja avatar
sansa
Ladaklubi Liige
Autod: BA3 2101, 2105,21013, Viamobile

Postitus Postitas sansa »

Ilma genekarihmata ei käi ju veepump ka ringi ja genekarihma on ju võimalik ära pingutada;)
Žiguliga juba igav ei hakka.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Video järgi vaadates on see kolin tingitud minumeelest mittetöötavast silindrist/silindritest. Säde ikka on kõigil küünaldel ?
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

Süüte ja muu sellise kontrolliks võin stroboga läbi tulla kui soovid.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Säde on kõigil küünaldel olemas kuigi neljas silinder ikkagi ei tööta. Genekarihm on pingul aga tundub, et genekas on viltu peal ja sealt on see vilin ka tingitud.
Zajetz, läbi võid ikka astuda, ega see halba ei teeks. 2.jaanuar lähen auto juurde tagasi, võtan ühendust siis ;).

Edit: Kui kellegil oleks laenata ka seda riista, millega silindrites kompressioon ära moota oleksin väga tänulik, hetkel sai ainult näpuga testida kas kompressioon on või mitte. Näpu järgi oli kõikides silindrites kompressioon olemas aga ei tea kas kõigis sama on.
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Minu arust on zajetzil ka selline riistapuu olemas ja kui ei ole, eks siis põikab Olavi juurest enne läbi ja võtab selle ka kaasa :) kuigi kahtlen sügavalt, et Zajetzil see puudub.
Keegi siin kommenteeris, et kui pöördel ära kaob siis ei ole kepsusaale... selle peale vastaks nii ja naa. Olen suutnud omast rumalusest ühe mootori kuivale jätta, mille tõttu siis liuglaagrid kannatada said... eriti kepsukaela omad. Pööret andes kadus kolin ära, pöördest alla lastes tuli väga kõva kolin sisse. Tühikäik, mis mul tollel mootoril oli vist siis umbes 1100 ei põlenud ka veel õlirõhu tuli, samuti näitas õlirõhukell umbes 2500 pöörde juures 2,5 surveks. Mootorit defekteerides leidsin väntvõllilt kaks väga rängalt kahjustat kepsukaela ja samuti oli ka üks raamisaaledest juba viga saanud.
See lihtsalt selle jutu jätkuks, et kui pöördel ära kaob, ei saa olla kepsusaale kolin. Mina muidugi nii pikalt peale kolin tulekut enam mootorit ei käianud ja viimasel käivitamisel kadus ka õlirõhk.
Edu!
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Kas autol on piduri vaakumvõimendi?
Kui on siis tasuks see prooviks pimedaks teha kolle poolt..
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Ei ole vaakumvõimendit.
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

olemas ka kompressomeeter
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Vaatasin video lõpuks ära. Mul tegi mootor sellist häält siis kui kaks klappi olid silm nähtavalt kõverad ja mõned kindlasti veel ei pidanud. Seega kas kontrollisid ainult klappide vahesid ja nookurite paigal olemist või ka seda kas nad peavad? Mingisuguse ettekujutuse klappide pidamisest saab, kui kasutada suruõhku klappide kontrolliks.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Kas 1.2 klapid sobivad 1.5 mootorile? Saaksin ju ideekohaselt vana mootori pealt võtta sest seal olid need korras. Sai kontrollitud klappide vahesid ja siis vändaga ajasin ringi ja vaatasin kas nad löövad. Ega ma midagi väga palju targemat teha ei osanud :puzzled

Edit: Hakkab midagi meenuma, et sellel mootoril vist oli kolle küljes see vaakum ots mis läheb pidurivõimendisse. Igaljuhul kui auto juurde satun siis panen selle kinni ja vaatan mis häält ta siis teeb.
Kasutaja avatar
sansa
Ladaklubi Liige
Autod: BA3 2101, 2105,21013, Viamobile

Postitus Postitas sansa »

Minu masin ei töötanud üldse kui kolde küljes oleval vaakumi otsal ei olnud pimedat ees.
Žiguliga juba igav ei hakka.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Mootor saab lisaõhku! Just sellest sisselaskekollektoris oleva pidurivõimendi käitamiseks oleva ava kaudu. Sulge see. Siis saad normaalselt mootori tööle. Imelikult on juba kolks käivitades kuulda? Võta rihm ka maha siis on parem ülevaade kust see kolks ikkagi tuleb.
Vasta