Betoon puuritud mootorisse
Betoon puuritud mootorisse
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Ma olen lugenud et jaapanlased tegid kivist (keraamiline) mootori Aga et siin kodusel teel selle valmis saab see paneb küll imestama.Esialgne postitaja MossOpel
Samas mosse hülsse annaks ka ehk paar mm puurida aga siis ikkagi vaja betooni täis lasta (nagu mina aru olen saanud et tehakse).
See et sa kuulsid et keegi pani betooni ei tähenda veel seda et see korralikult töötas.
Huvitav miks tehases üldse veesärk tehakse, kui niisama hakkama saab?
C
- Moss
- Foorumi kasutaja
- Autod: erinevad illegaalid
- Kontakt:
Lugesin selle betoonploki kohta aadressil http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=3045
P.S. Soovitan lugeda
P.S. Soovitan lugeda

- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Aitähh soovituse eest. Lugesin läbi ja soovitan ka sul lugeda. Ja kui sa loed siis loe ja pane tähele kõike mitte ainult seda mis sulle huvitav on.
Seal on ju kenasti õeldud et mootor tänaval kasutamiseks kõlbmatu. Ainult võistlusteks ja lühikesed otsad (tragsteri mootor üldse ilma jahutuseta).
Pead ka uurima mis kütusega nad sõidavad. Jahutuse eesmärgil kasutatakse teatud kütuseid (piiritus). Kui sa nüüd selle kahe silma vahele jätad on tagajärjed kurvad.
Seal on ju kenasti õeldud et mootor tänaval kasutamiseks kõlbmatu. Ainult võistlusteks ja lühikesed otsad (tragsteri mootor üldse ilma jahutuseta).
Pead ka uurima mis kütusega nad sõidavad. Jahutuse eesmärgil kasutatakse teatud kütuseid (piiritus). Kui sa nüüd selle kahe silma vahele jätad on tagajärjed kurvad.
C
-
lLaada
- Foorumi kasutaja
- Autod: Nokia, Nolada.
No üle lugeda võib ju 100 korda ja tõlkida ka muidugi, kuid võiks ju mõtlemisvõime ka säilitada. . .Esialgne postitaja MossOpel
No ega ma nii lohakas ka pole. Soovitan uuesti üle lugeda:D, kuna vahepeal postitusi juurde tuli. Võin ka ingliskeelse postituse ära tõlkida kui vaja.
Kordaks siinkohal motamehe sõnu, et milleks siis üldse masinatele vesijahutus on mõeldud?! Loomulikult võib ju sellisel moel tugevdada (kiirendus)võistlusauto mootorit, kuid ma ei näeks küll vähimatki mõtet lada mootoriga midagi sellesarnast ette võtta.
Lisaks eelnevale tuleb ju tavamootoritelgi üsna sageli ette plokikaane tihendi riknemisi, plokikaane ja kaane pragunemisi, kõverdumisi jms. Väga fantaasiavaene ei pea selleks olema, et kujutada ette mis toimub kui mootoris on betoon. Betooni soojuspaisumine võib küll olla sarnane mitmesugustele metallidele, kuid miskipärast ma arvan, et soojusjuhtivus ei ole seda mitte?