Vaakum klapp?

Vaakum klapp?

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
Kasutaja avatar
kapa
Foorumi kasutaja
Autod: 2x2105

Vaakum klapp?

Postitus Postitas kapa »

Vot on lugu. Sain auto VAZ 21053. Masinal siis peal 1500 mootor (03 oma) .Kui õhupuhasti maha sai leidsin, et tegu 2107 karburaatoriga. Peale selle "istub" kaardilugeja poolsel lansekal üks elektrooniline (juhtmed taga) vaakum (või mingi muu?) klapp. Kõik toru tuleb küljest ja puha, aga teda pole karbussi küljes kugugi ühendada.

Nüüd küsin, et kas mu masinal on eelmine omanik karburaatori ära vahetanud? Või ikka leiaksin teda kuhugile ühendada? Muidu sõidus ja mootori töö pole midagi suurt mäda: Kiirendab hästi...kui siis jätab veidi vahele tühikäigul, aga see tuleb arvan vanadest küünaldest, mustadest kontaktidest jne...
Pilte leiab siit http://www.nagi.ee/photos/kapa/sets/3284/ Kohe esimesed pildid...

Panen siia ka ühePilt
Teeme tööd aeglaselt, aga see-eest sitasti...
w
wilson
Foorumi kasutaja
Autod: 21053
Kontakt:

Postitus Postitas wilson »

kui karbussil yhendada pole siis ei juhtu midagi kui aga karpal see juhe kinni pole siis peaks jamama tühikäik(minu arust)! Kas mitte 1500cm mootorid pole kõik 2107 karbussidega ? igastahes minu mõlemal 1500sel on olnud 2107 karbad ja samuti ühel neist oli see vaakum olemas kuid mitte ühendatud!
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Algselt postitas: wilson
kui karbussil yhendada pole siis ei juhtu midagi kui aga karpal see juhe kinni pole siis peaks jamama tühikäik
Wilson: Mida see jutt peaks tähendama?

Pilt on tehtud valest asjast. Karbussi küljest oleks pilti ka võinud olla.
Kui tühikäik on/oli olemas, siis on see klapiga süsteem välja lülitatud. Vaja ainult jälgida, et kollektoril oleks vaakumi augud kinni.
C
w
wilson
Foorumi kasutaja
Autod: 21053
Kontakt:

Postitus Postitas wilson »

sry kui ebamäärane jutt. kui seda juhet pole kuhugi ühendada karbussi kylge siis see tähendab et seda juhet seal ka vaja pole,kui aga karburaatoril on olemas koht kuhu see juhe käima peaks siis vabakäiku pole!
Vähe mõistetavam?
Kasutaja avatar
kapa
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kapa »

Vot otsisin kohta, kuhu ühendada, ei leidnud. Hmm, kollektorile ei osanudki vaadata Seal on sellised murtud otsad täitsa olemas. Aga see klapp ei tööta, st mingit vaakumi millagi ei teki (jah, ei pööretega, ei ilma). :sein Pilti karbussist teha ei mõstnud sel ajal kui maal olin. Aga et siin karburaatorit ei ole vahetatud?:puzzled
c
CozmonauT
Foorumi kasutaja
Autod: BMW V8, Pontiac V8
Kontakt:

Postitus Postitas CozmonauT »

ma olen vahetanud... üks tuli 1.5 pealt teine 1.3 rihmaga moto pealt. ühel oli ka mingi juhtme jm värk. kuna mingi poltidega jama oli mul siis võtsin ühel karpal ülemise ja ühel alumise osa ja panin 2 tk kokku.
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Algselt postitas: kapa
Aga see klapp ei tööta, st mingit vaakumi millagi ei teki (jah, ei pööretega, ei ilma).
Klapi juures vaakumit ei teki. Vaakum võetakse kollektorilt ja lastaks vajadusel läbi klapi edasi.
Ühelt pildilt on ju näha, et klapist tulev voolik on niisama kollektori juures ripakil.
C
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Ja vaakumklappi juhitakse mikrolüliti poolt, mis asub karburaatori küljes...
Selle teemaga seotud http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... 7#pid81697
Kasutaja avatar
kapa
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kapa »

Tänud selle lingi eest, oleks pidand kohe vaatama. Sain pildi selgeks, arvan, et ei hakka sellega jamama, jääb nii kuis on...Tänud teistelegi ja võib sulgeda.
Vasta