õli tihendab rõnga ümbruse ära ja kui õliga koos kompresiooni mõõta ja kompressioon tõuseb eelmisest mõõdust siis on rõngad kulunud. Kui ei tõuse siis lasevad klapid läbi. Ennem lammutamist/remonti mõõda üle pärast hea võrralda.
Algselt postitas: PuZuP
Aparaadi nimi on kompressioonmeeter...
Müüakse igas hästivarustatud ja enesest lugupidavas autovaruosakaupluses...
Ma käisin kohe ekstra uurimas mis see asi ka maksab.
Kaupluses löödi Luna kataloog lahti ja palun,Teng Tools`i
oma maksab 1300 krooni.Odavamaid variante ei olnud.
Selle raha eest teen juba ise.Tuleb vaid sobivat kummi-
materjali leida,millest otsik treida.
Oleks ka vaja tegelikult oma autol surved ära mõõta, aga pole ka seda aparatuuri, muidu ma ise ka hakand vaatama, et mootoris õli liiga vedel, aga kas seda ei saanud kuidagi nii kontrollida, et kui võtan varda välja ja proovin seda põletada siis peaks särisema kui bensuga segamini?
Muidu kui kellegil Tallinnas see kompressioonmeeter olemas ja oskab mõõta, võiks teada anda ja loomulikult maksan ka selle eest kui keegi mõõdaks ära mul.
Siis tuleb minna poodi, kus müüakse vene asju. Rakveres näiteks Jaama tänaval üks pood ainult vene pahna täis - enamasti vene veoauto jupid, kuid ka nihikud jms. kraami.
Algselt postitas: PuZuP
Aparaadi nimi on kompressioonmeeter...
Müüakse igas hästivarustatud ja enesest lugupidavas autovaruosakaupluses...
Ma käisin kohe ekstra uurimas mis see asi ka maksab.
Kaupluses löödi Luna kataloog lahti ja palun,Teng Tools`i
oma maksab 1300 krooni.Odavamaid variante ei olnud.
Selle raha eest teen juba ise.Tuleb vaid sobivat kummi-
materjali leida,millest otsik treida.
Nonohh...ju siis on nende valik väike...
Neid kompressioonmeetreid on erinevaid...plastikust, metallist...keegi leidur on ka kindlasti kuskil kunagi viitsinud mõne kivist valmis toksida , aga vastavalt nullidele numbri järel, on sõltuv ka eseme kvaliteet...loomulikult on neid ka elektroonilisi ja arvuti taha ühendatavaid jne jne jne...
Üks korralikumat tüüpi kompressioonmeeter jääb enamasti 300-400 krooni kanti...kui satun mõnda suuremasse autojupipoodi, siis vaatan mitu raha korralikuma eest küsitakse...
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...
Algselt postitas: olaaf
möga tuleb ka ülejahutatud mootoriga sõitmisest (lühikesed otsad, termostaat ei sulgu täielikult vms)
õ
aga mul on termostaadist klapp välja võetud ja sõidan lühikesi otsi kas peab panema korraliku termostaadi.mõga on terve klapikambrikaas täis ja veepiisku on ka seal
Kas keegi muidu oskab seletada, et kui ütleme õli on liiga vedel ja bensiiniga segunend, siis milliseid tunnuseid see veel annab nagu?Kas hakkab mootor tõrkuma või kaob jõud ära jne.?Muidu vaatan, et mul ka autol õli nagu liiga vedel oleks, et kui varras välja võtta, siis nagu tilgub kohe, aga siiani sellest pole probleemi olnud.Kas muidu õli hakkab siis kaduma või mis juhtub?
Alustuseks hakkab õli "juurde tekkima", st õlitase tõuseb (bensiini arvelt).
Teiseks nuusuta kas või seda vardalt tilkuvat õli. Jälk bensiinihais juures on, siis tead, et on segamini. Võid ka klapikambri kaane pealt õlikorgi maha keerata ja nuusutada - ka sealt peaks tugevat benalõhna tundma.
Ja kui kaua ootad ja mõtled, siis tulevad igasugused muud naljad ka. Saalekolks näiteks. Bensiin ju ei määri ja kui sellise supiga mootorit käigus hoiad siis ta ka tuksi läheb.
Tundub, et õnneks, siis minu autol ei segune õli bensiiniga, õli ei tule juurde vaid isegi kaob natuke, sest mingi tihend laseb mootoril läbi.Õnneks ei ole asi dosoolis ka, sest kui dosool kadus oli juba soenduskraan läbi.