K: Kas mootor läbi?

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
k
kriisa
Suletud kasutaja

Postitus Postitas kriisa »

Kui töötava mootoriga võtta õlivarras välja, siis pritsib õlivarda august õli välja ja mingit heledat auru tuleb kah. On see normaalne või vajab mootor remonti/väljavahetamist?
Karterituulutusest tuleb kah tossu välja ja mingi imelik hais on ka vahepeal, vähemalt mulle tundub nii.
j
jeejee
Foorumi kasutaja
Autod: 21051

Postitus Postitas jeejee »

Niipalju kui mina autodest tean, siis töötava mootoriga küll õlivarrast ei tohiks näppida. Point selles, et väntvõll käib ju õlivannis ringi ja pritsib õli laiali. Ja väga vabalt tuleb see siis ka õlivarda august välja, kui seal midagi ees ei ole. Aga see selleks. :D

Kui hele see aur on??? Äkki on hoopis sinakas??? Kas sooja mootoriga summutist ka seda "auru" tuleb???Ja kas jahutusvedelikku ka ära kaob??
k
kriisa
Suletud kasutaja

Sooja mootoriga küll mingit auru summutist ei tule. Külmalt ainult tuleb midagi, aga see vist normaale.
Tosooli kadusid pole küll märgata.
Mootor ise alla 100 000 sõitnud, aga hiljuti läks mul plokikaane tihend läbi ja siis jooksis küll natuke tosooli mootorisse, aga peale tihendi vahetust sai õli ka vahetatud.
Mootor ise käivitub igal ajal normaalselt, aga külma mootoriga jõudu pole ja väga kergelt sureb välja, viimane ka äkki normaalne Lada mootoril?
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

mina olen aru saanud, et töötaval mootoril tulebki selline hele suits välja... pane kasvõi soe mootor seisma ja võta õlikork maha - tulebki selline hele toss. kui karterituulutusest ka kõvasti tossu ei tule, ei tohiks midagi häda olla. külm mootor tahab veits käsigaasi ja meelitamist, selline see lada on:rolleyes

tuletan meelde venelaste ütlust: ne me?ai ma?inu rabotaet - ära sega masina töötamist, st. kui midagi katki pole, pole vaja muretseda:D
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
k
kriisa
Suletud kasutaja

mul külm töötabki käsigaasiga, kui päris külm on siis tuleb selle abil pöörded umbes 2000 juures hoida , muidu nagu poob kinni kui gaasi anda järsemalt või rohkem.
Nagu GTA jutust aru saan on see siis päris normaalne.
k
Kiwa
Foorumi kasutaja
Autod: e36 coupe

Postitus Postitas Kiwa »

mul ka sama lugu, kui külma mootoriga annan gaasi ja siis poob... kui ~1 minut töötanud on siis enam ei poo...
Olen kuulnud, kui mootor nii teeb, siis on ta hõre ja surveastmed ka väikesed... ise arvan muidugi, et küttesegu süül poob külmalt mootorit..
Töö tegi ahvist inimese, inimene ostis ?iguli
l
laizk
Suletud kasutaja

Postitus Postitas laizk »

hm... mul ka võtab hingest kinni, kui külma mootoriga ja toore klapp väljas gaasi vajutada... aga kui kenasti siduriga kaasa venitada, siis ok... paar minutit sõitu ja võib toore sisse lükata ning 5 min pärast mootori temp kah paigas.. ei tundu nagu midagi ebanormaalset
d
doris
Autod: 2105, 21083
Kontakt:

Postitus Postitas doris »

esiteks pole vaja töötava mootoriga õlivarrast näppida.
mootori seisukorda saab hinnata ainult mõõtmiste tulemusena (surve silindrites + õlirõhk)
külm mootor käitubki imelikult sest ta pole veel töösoe :D
selleks sigullil toore klapp ongi et seda kasutada, kui viimane liiga välja tõmmata hakkabki puterdama.
külmalt karburaatormootorit ei saagi nõuda sooja mootori omadusi ja dünaamikat.
mõõda surved ära. muud pole siin esialgu midagi soovitada.
Roolin nii kuis jaksan
g
grimes
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
Kontakt:

Postitus Postitas grimes »

alguses külmalt ei tahagi hästi töödata mul sama moodi panen auto tööle ja lasen tal kuskil 1 minut töödata siis saab sõitma minna ja kui alguses kgaasi annan järsku sureb välja aga kui sujuvalt läheb pöördesse ikka :cul
l
lada 1300sl
Suletud kasutaja

Postitus Postitas lada 1300sl »

ma panen auto toorega tööle, siis toorega astub hästi edasi ja läheb hästi pöördesse aga kui lükkan toore sisse külma mootoriga, siis tahab nats meelitamist et pöördesse minna. Minu arust on see normaalne lada puhul :)
o
Olari
Foorumi kasutaja
Autod: mitsubishi outlander/ vaz 2108
Kontakt:

Postitus Postitas Olari »

jutt jumala õige
mul sama värk
Vasta