Kuivkarter

Kuivkarter

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Kuivkarter

Postitus Postitas Sander »

Hei

Mõtlen siin vaikselt mida järgmine sügis teha mootoriga ja pähe hüppas selline asi nagu kuivkarter.
Pole eriti selle kuivkarteri teemaga kursis, proovisin foorumist ka leida aga suht lootusetu, uzzaci teemas natukese sellest ainult kirjas.
Soovikski teada saada, mida tuleb teha, et seda üldse paigaldada, milliseks see summa kujuneda võib, kas tänavaautole üldse tohib teha sellist asja, ning kas ka üldse ära tasub?
Eriti huvitab ka, kas annab natuke lisakilowatte selline lahendus mootorile?

Ette tänades, Sander :)
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Kas sa googeldada proovisid? Ma olen ise aru saanud, et kuivkarter on rohkem turbokate ja suuri külgkiirendusi taluvate autode pärusmaa, et tagada õlitus igast asendist. Mingit lisajõudu on vist natukene naiivne loota, samas väga vähene võit võib tulla.
Ma ise leidsin järgnevad tulemused: Ja palju muid vasteid otsingule: "kuivkarter";"dry sump"
Ladadel pole väga laialt levinud praktika, üldjuhul tavaline karter ajab asjad ära.
Jõud taga, peab minema.
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

Hei, mõtlesin ka siin ja panen oma mõtted kirja:

Järgmine sügis võiks hakatusek
mootoris õli ja õli filtri ära vahetada
paha ei tee ka küünalde ja õhufiltri vahetus
kui raha ja aega ülejääb, võib ju ka Niva nukkvõlli koos reguleeritava ketirattaga installeerida ning karburaatorit ja süüdet häälestada
pidurid üle vaadata, reguleerida.
kere rooste vastu vaktsineerida.
kontrollida jahutusvedelikku ja salongi ahju koos puhuriga

Paha ei tee ka talverehvid üle vaadata ja vahest vanad, kulunud, mõrased, kalgistunud - uute, ohutumate vastu välja vahetada, et kohalt minema ja ka pidama saaks. Jääb mõni intsident olemata.

Kuidas seda kõike teha - neid teemasid küllalt meite foorumis

kui peale kõike seda veel raha ja aega järgi on - võib külastada raamatupoode, raamatukogu ning oma maailmavaadet värskendada, nii Žigulite kui muude autode, teemade alal.

aga enne kõike peab õppimine koolis korras olema, sest tasuta haridust ei maksaks maha mängida!

niiet jõudu tööle!
Festina lente!
Vasta