Mootoris kolin(KORRAS)

Mootoris kolin(KORRAS)

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Panin selle pidurivaakumi kohaa kinni ja nüüd mootor töötab kõvasti ühtlasemalt ja karpast ei löö tagasi ka.
Võtsin genekarihma maha ja oi näe, mootorikolin on põhimõtteliselt kadunud. Kolin on sees ainult väga madalatel pööretel(alla 700) ja mul on selline tunne, et isegi neljas silinder töötab. Võtan neljanda silindri pealt küünlajuhtme maha, aga kui tagasi panen siis pööre tõuseb...
Tegin 2 videot ka.

Siin on esimene video, teine laeb hetkel juutuubi end.
Video 1

Edit: Teine video laadis ka end ülesse, siin videos kisun küünlaid ükshaaval maha aga lõpus hakkavad pöörded äkitselt tõusma ja mingi kerge kolin tuleb sisse.
Video 2
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Video järgi tundub, et 3ndas ja 4ndas silindris on kompressioon kuskil 5bar kandis...
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Ühesõnaga puudulik kompressioon põhimõtteliselt jah?
Eks tuleb zajetz ära oodata, siis saab teada mis need kompressioonid on.

Kompressioon oleneb sellest kuidas klapid peavad ja mis seisukorras kolvirõngad on onju? Vaevalt, et mul kolvirõngad nüüd nii kehvas seisus on, et seda põhjustada. Ma arvan, et kaane vahetus on siinkohal kõige targem tegu mida teha, saan vana mootori pealt korraliku kaane ka võtta.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Hea oleks kontrollida selle teise kaane sirgust mõlemalt poolt, ja 0,5 - 1mm võiks siis juba maha ka kaanest freesida - saad ökonoomsema mootori :)

edu!
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Täna käis siis zajetz asja uurimas. Pani süüte paika ja kontrollisime ka kompressioonid üle silindrites.
Päris hästi nüüd meeles pole mis need kompressioonid olid aga panen ligikaudu(kolmas on õieti meeles)
Esimene silinder - 10,8bar
Teine silinder - 10,5 bar
Kolmas silinder - 9,5 bar :(
Neljas silinder - 10,2 bar

Zajetziga tegi paar telefonikõne ja kokkuvõttes vastuseks saime, et mootor aiste vahelt ära ja vaataks mis seal sees on. Rääkisin isaga ka ja ütles mulle, et ma homme lahti ei hakkaks asja kiskuma, ta pidavat ka kellegiga ühendust võtma ja asja uurima.
Sõber ütles, et kaan oleks targem maha võtta ennem kui tervet mootorit lahti kiskuda, äkki ikkagi on klappides asi.
Kaane maha võtmise poolt oleksin mina ise ka, äkki ikkagi on klappides asi, siis ei pea tervet mootorit vahelt ära võtma.

Edit: Zajetz, kui sul paremini meeles siis palun paranda.
r
RLV
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas RLV »

Ei tea kuidas enda mootori kolin läbi video oleks kostnud, aga minu arvtes selline alumise otsa "kolin".
Kui kompressioonid on olemas, nookurid ka peal olid ja nukkvõll ühes tükis oli:D siis kuidas sealt ülevalt selline kolin tulla saab, siis poleks vb kompressioonid ka nii ühte auku olnud?
Endal oli sarnane kolin vändasaaledest, kergelt kinni käinud 4. kolvist, ja natuke ujuma läinud kaanetihendist.
Kepsusdes häda ei tuvastatud ja ülejäänud "sümptomid" väga sarnased Sinu mootorile.
Aga kui lammutamiseks läheb siis võid ju kaane auto peal maha võtta, äkki viga seal ja vb vähem/kergem tõsta.
Jõudu!
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Ainuke asi, mis ülevalpool sellist möla teha võib on nukkvõll, mis raamis loksub, siis aga hääl ei muutu, kui silindreid tagant ära lülitada..

Kui Zaika eile helistas ja 1 silindri tagant ära lülitas oli kolin päris korralik.
Kaane võid igal juhul maha tõsta - omal pärast lihtsam blokki välja kangutada.
Veaks pakuks siia siis kunagi korralikult kinnijooksnud kolbi ja/või kolvisõrme.

Kui lahkama hakkad tee leidudest pilte ka:)
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
p
Photographer
Foorumi kasutaja
Autod: Lada
Kontakt:

Postitus Postitas Photographer »

Otsi need arsti kuulamisklapid, pane väike al toru pikendus voolikule otsa, sellega saad hästi kuulata, mis mootoris toimub! kui te ajate taga seda klobinat mis tuleb eriti hästi välja 2 silindri offimisel, siis see on mingi lahtine detail kusagil ütlen mina, mis sattub heasse resonantsi just 3 silindriga. vaata rahulikult asjad üle
Ühe kilomeetri kohta on alati kaks kilomeetrit kraavi !
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

Järelemõeldes on Photographer'i jutus iva sees. Kolin ei kordunud alati ühte ja sama toimingut uuesti tehes. Samas tundus siiski. et hääl tuleb altpoolt. Kiirel vaatlusel ühtegi lahtist asja ka ei tuvastanud. Proovisn ka mootorit kangutada ühele või teisele poole.

Samas süüde varasemaks keeramine (10 kraadi enne üss) tõi kolina korralikult kuuldavale. Süüte 5 kraadi enne üss'i puhul aga kolinat tühikäigul ei kostunud.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Tsitaat:
Kas mootor töötas ennem mahavõtmist perfektselt või oli mõningaid vigu ka? Lokse, kõlkse või mida iganes?
Kas oleks võimalik ka pilti saata?

Minuteada midagi sellist enne mahatõstmist ei olnud.
Saaled olid väga head, neid vaatasin ise.
Pilt. Mingi telefoniga tehtud võin saata.

---------------------------------------------------
Selline oli esimene kirjavahetus mootori müüjaga.
Karter on varasemalt lahti võetud ja tihend on sinna tutikas pandud, ehk isegi käis uurimas neid saalesid.

Hetkel veel ei ole mootorit uuesti tööle pannud, et vaadata kas kuhugi vastu käib.
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

Võtsid geneka rihma maha ja kolin jäi vaiksemaks? mul oli ka mootoris siis kui too ebaühtlaselt töötas klobin sees ja hääl tuli ka kusagilt, kus seda päris selgeks teha ei osanud, viga oli väga lihtne, väntvõlli otsaratta käbi oli ennast lahti keeranud ja siis otsaratas kolises kiilupeal.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Panin mootori uuesti tööle ja genekarihma panin ka peale, et veepump ringi käiks. Lasin mootori täiesti soojaks ära ja no kurat, kolinat ei ole.... Sai tehtud siin seda vanamoodsat trikki, et pikem puupulk kõrva juurde ja siis kuulab, isa kuulis kusagilt käigukasti juurest seda kolinat, ehk ikkagi on hooratas mis seda häält tekitab.
Paar targemat inimest võiks appi ka tulla millalgi järgmine nädal, vaataks koos asja üle.

Edit: all kanalis olles ei ole mitte mingit kolinat kuulda..
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Viga on vist teada, kuigi pole veel kindel.

Nimelt - käigukast... mängisin täna siduriga ja siis järsku tuli ilge kolin sisse, kõrvad jooksid verd. Sidur alla - täis vaikus. Kuna mul kukkus kast kanalisse, äkki see kahvel tuli sealt lahti ja nüüd laseb seal kastis kuidas jumal juhatab? Võin video ka netti lisada kui soovi on.

Edit: Unustasin mainida, et töötava mootoriga saab käike sisse panna ilma probleemidega, seljuhul sidur nagu haakub ju. Kurat ma ka ei tea :mad:
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Kui hooratta poldid lahti, siis sidurit lahtutades surud hooratta vastu väntvõlli ja kolin jääb vaiksemaks, või kaob üldse. Aga kas nii kõva kolinat saaks hooratas teha...
Aga samas kuidas saaks seda süütenurk muuta, see poleks eriti loogiline.

Kõige lihtsam oleks mootor korralikult ära remontida enne pealepanekut, et selliseid jamasid vältida. Pole just eriti kallite varuosadega mootor.

Aga eks vigadest õpib, mida rohkem vigu, seda targemaks lõuks saab.:D
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Mida varasemaks süüde läks seda rohkem hakkas mootor värisema, värisemise tagajärjel ehk hakkas hooratas kolisema? Sai küll nagu hooratas korralikult kinni pandud...

Eks homme ole näha, kisun kasti lahti ja loodan, et zajetz appi saab tulla.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Asi korras, selgus, et hooratas oli lahti :P
Vasta