Ei tea isegi, miks siia teema teen, üldiselt ei ole viitsinud vaevaks võtta, kuid täna leidsin oma lada pildid telefonist üles ja kergelt lõbus jututuju on ka niiet teen proovi.
Õige nimi on mul Erki ja kasutajanimi tuli ammuammu pähe ühel hilisel öötunnil seoses majanduse tunni koduse töö täitmisega. Nüüd on juba selle pärast natu häbi

Teemas tähelepanu all olevaks autoks on vanaemalt saadud VAZ 21063 SL.
Kogu asi algas mingi 4-5 aastat tagasi, kui käisin veel keskkoolis. Vanaema on hull Žigulite fänn ja see auto oli tal olnud tsirka 10-15 aastat. Kuna see auto oli suht roosteussi täis ja üv poisid läbi ei oleks enam lasknud, ostis ta omale uue 06-e, 1,5 motoga, millega ta praegugi veel sõidab. Vana autot pakkus ta tol ajal mulle. Rõõm oli ikka väga suur, esimene auto ikkagi, vanemad ütlesid ka et ok, anna minna. Võtsin vanaema pakkumise vastu ja hakkasin 2010? aasta suvel ringi paarutama Ladaga. Samal suvel käisin ka tööl ja kogusin tsipa raha. Kuna Lada oli ikka korralikult roostes ja keevitust endal siis veel ei olnud, ostsin suve lõpus võileivahinna eest hea tuttava käest kapremonditud mootoriga 94 Corolla, kuna selle minek oli üle küla teada. Ka sellel oli kere läbi aga onu pakkus lahkelt Corolla taastamiseks oma keevitust ja õpetussõnu. Lada jäi niisama parklasse seisma, kindlustus sai läbi ja keegi temast enam huvi ei tundnud. Kimasin mõnda aega Corollaga ringi, järgneval suvel sai Corolla kere ette võetud ja tegin oma elu esimised kere/keevitustööd Corolla peal onu juures. Korras Corollaga oli veel mõnda aega uhke sõita kuid siis tuli vaikselt juba tüdimus peale ja hakkas meenuma see suvi kui Ladaga sai ringi rännatud. Veel peale natukest aega enam ei kannatanud välja seda esivedu ja jaapanlaste inseneritehnikat ning mälestused Lada suvest hakkasid üha rohkem kummitama. Pidin Lada korda tegema. Kuna onu juba ühe auto aitas korda teha ei tahtnud talle enam peale käia, selle asemel sai isaga juttu aetud, mille peale ta soetas tuttavalt keevitusaparaadi. Hullu monstrumi küll, 500 amprit max vooluga, 4 voolutugevust ja eraldi traadirullihoidikute asjadega tööstuskeevitus, millega saaks Viking Line laevu lappida, aga keevituse siiski. Minu silmis oli peaasi et kahte metalli omavahel kokku sulatab. See oli äkki mingi 2013 augustis. Keevitusele oli veel üht-teist tarvis juurde osta, aga teadsin, et Lada peal see käiku läheb, seega hakkasin Lada tarvis juba muid juppe varuma.
Mõned pildid ka Ladast alguses, kui veel corollaga ringi kimasin ja Lada kurvalt parklas seisis:
Tol ajal olin veel Corollast vaimustuses niiet Ladast muid pilte pole, vast leiate pildi pealt üles ikka

Teen mitu postitust pika jutu kohta muidu mul läheb endal sassi asi ja on jama jälgida ka