21011,Sander,1971(1987)

21011,Sander,1971(1987)

Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107

Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.

Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

21011,Sander,1971(1987)

Postitus Postitas Sander »

Kirjutan siia ka siis kõik otsast peale, sest see algne iba mida ma olin ajanud, tundus ka endale keeruline lugeda.
Auto on siis soetatud 4 aastat tagasi isa töökaaslase käest.Kuna 4 aastat tagasi olin ma veel 12 aastane :D siis sõitsin selle asjaga põllal, aeg möödus ja põlluralli muutus igavaks.Otsustasin asjast teha ilusa vaatamisväärsuse mida Tallinna tänavatel kindlasti veel kunagi näeb.
Dokumentides on kirjas, et auto on ostetud aastal 1971 ja on 2101.Kere on aga vahetuse saanud aastal 1987 ja koos sellega ka enamus jubinatest(armatuur, rool..) aga mootor on endiselt 1.2.

Pilte:
Pilt
See kuri auk on nüüdseks ilusti ära parandatud.
Pilt
Sinise plokiga 1.2 mootor.Tean, et neid ei tehtud sinise plokiga aga ilmselt on üle värvitud.
Pilt
Pilt
Pilt
See sinine pisike kast on kõlar, kui keegi ära ei taju :D
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Sander kirjutas: Leidsin ka dokumendid autole ülesse ja sain teada, et auto kere on 1987 aastal vahetatud.Kuidas said 2101 peale 21011 stanged ja peeglid,seda ma ei tea
Terve kere on 011 oma, sellele viitab armatuuri näidikute taust ja ka õhutusavad C-piilarites. Kui soovid sel aastal liikuma saada, siis tegele hädavajalike asjade remontimisega. "Tuunima" võid hakata siis, kui auto sinu jaoks igavaks muutunud ning on vahendeid (loe:raha,aega,teadmisi) täienduste jaoks. Edu.
Jõud taga, peab minema.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Hetkel on tehtud niipalju, et kere on võetud praktiliselt paljaks, ostetud uus mootor, armatuur ja mõningaid väiksemaid jubinaid veel.
Kevade poole läheb auto värvimisse.Mustaks läheb.
Siis on plaanis lõigata vedrusid natuke, et madalaks lasta.Kui sellega hakkama ei saa siis peab madalad vedrud lihtsalt ostma.

Mootorist niipalju, et on 1500cc.Kui on raha ja leiab odavalt mingi võimsama mootorratta karpa, siis aretan selle mootorile peale.Peale tuleb ka veel Niva sidur ja sidurikorv.

Autole läheb peale veel ka 5 käiguline kast, laiad plekid ja esistange lisad.Kui õnnestub siis ostaks taha ka uue silla, sest sigla enda oma on suht pehme.

Auto valmissaamis aja olen kõvasti edasi lükanud, sest projekt on kõvasti sisukamaks läinud.Preagu põen ise ainult seda, et kui kunagi valmis, siis võin saada sellise ebameeldivuse osaliseks, et ülevaatuselt läbi ei saagi aga loodan et seda ei juhtu.
Nädalavahetusel lükkan veidi pilte ka.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
k6lu
Foorumi kasutaja
Autod: 2x2101, 2106, Nissan Murano, Fiat Barchetta

Postitus Postitas k6lu »

Miks taga silda vahetada? Ma pole veel kuulnud/lugenud, et kellelgi oleks originaal mootoriga sild nõrgaks/pehmeks jäänud.
Ja miks auto ÜV läbi ei peaks pääsema? Ainuke probleem võib olla kere vahetusega, kui kere nr ei kattu passis olevaga.

Aga edu autoga:)
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Kerevahetus on passis kirjas, sellega pole hullu.
Unustasin ka selle mainimata et sportnukk ja torukolle tulevad ka peale.
Aga just see, et kui suur karpa peale läheb, siis saab ainult tutvusega läbi mina pakun.Vaevalt, et tavaline ülevaataja sellega läbi laseb.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Oleks vaja natuke abi ka.
Sooviksin seda pigimatti põhjast kätte saada, aga seda kraapida pahtlilabidaga või traatharjaga lasta, ei ole just kõige mõnusam.Pahtlilabidaga läheks lihtsalt aastaid aega, et see sealt ära saada ja traathari läheb pigi täis.
Kuidas oleks kõige targem seda sealt ära võtta?
Ja kas keegi teab mingit inimest, kes suudaks elektrisüsteemi nullist ülesse ehitada ja mis hinnaga?
m
mopeed
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2103

Postitus Postitas mopeed »

Mis ta sees lihtsalt tõmmates ära ei tule? Mul küll tuli. Aga elektrisüsteemiga võibolla aitab mõni kohalik elektrik.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Elektrisüsteemi pole midagi üles ehitada. Ostad juhtmekomplekti. Seal kõik pistikud ju küljes. Elektriskeem ette ja hakkad aga muudkui asju külge ühendama.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
mossekutt
Foorumi kasutaja
Autod: Moskvich iz 2125,Vaz 2109,iz2715

Postitus Postitas mossekutt »

Rool on mosse oma .Edu autoga ;)
Lada Vaz 2109, moskvich iz 2125,iz2715
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Käisin siis sõbraga nädalavahetusel siis natuke autot tegemas.Tegemisest küll midagi eriti välja ei tulnud, sest motivatsiooni ei olnud, külm oli, ja leidsime, et atv taga autokapoti peal on päris pull olla ja siis rallisime autokapotil paar tundi kuid auto siiski puutumata ei jäänud.

Võtsime kanalilt katted pealt ära ja läksime auto alla vaatama. Pasakiht on seal all küll paks aga imekombel ühtegi auku me tuvastada ei suutnud. Ilmselt on eelmine omanik põhja mingi asjaga üle määrinud, tundub et tasus ära.
Kiskusime siis ka seest natuke välja, no see pigimatt on seal ikka väga vana.Selle ära võtmine võtaks ikka ropult higi, niiet ilmselt paneme sellele lihtsalt korraliku pigimati peale.
Päris ilma roosteta nüüd ka ikka ei saa, pagasnikus on üks rusikasuurune roostelaik, arvatavasti suht pehme ka.
Panime siis mootori ka tööle, üllatavalt hästi töötab see mootor ikka.

Aga edaspidiseid uudiseid ilmselt niipea ei tule, sest garaaž on igast pahna täis, et endal pole ruumi liikudagi.Ilmselt peab ootama kuni lumi ära sulab ja auto välja saab ajada.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Selleks, et pigimatti kätte saada lihtsamalt, tuleb seda "natuke" soojendada. Ehk siis võtke kuumapuhur (tööstuslik föön) ning sellega soojendad ning samal ajal pahtlilabidaga lükkad. Tuleb ära nagu sulavõi. Võib kasutada kuumutamiseks ka näiteks käsibrennerit, aga siis kipub pärast tuba tossu täis olema kuna bituumenmati kärsakat on kõik kohad täis. Aga eks ise valite.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Kasutaja avatar
veixx1907
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2107,Lada 2101 x 2,Lada niva.,Audi a6 x 2,VIS 23464 MADEL.
Kontakt:

Postitus Postitas veixx1907 »

Selle vana pigimatti soovitaks ära võtta,kuna sealt alt tulevad tavaliselt välja need roostekohad mida ei näe:mad:

See puhtalt soovitus,eks omanik tea ise mida oma masinaga teeb:D
7 seeria lada
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

mina eemaldasin pigimati -10 kraadi juures - meisliga tuli suurte tükkidena ära, kuumutades oli terve salong pehmet pigi täis ja eemaldamine väga vaevaline..
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
m
mopeed
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2103

Postitus Postitas mopeed »

veixx1907 kirjutas:Selle vana pigimatti soovitaks ära võtta,kuna sealt alt tulevad tavaliselt välja need roostekohad mida ei näe:mad:

See puhtalt soovitus,eks omanik tea ise mida oma masinaga teeb:D

Jah see on täiesti õige omal oli samamoodi aga kui matti eemaldasin siis oli tulemus käes.
-
-Imelyk-
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas -Imelyk- »

Mina olen Olaafiga nõus, miinuskraadiga väga hea pigi eemaldada, sooja matti ikka väga nadi eemaldada, aga kui lada südamelähedane ja tahtmist palju saab kõigega hakkama;)
Kasutaja avatar
veljo15
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 - 210V8 - 2105 - 2106 - 2x2107 - Niva - Vis

Postitus Postitas veljo15 »

Olen samuti nõus , et külmemas ruumis lihtsam seda pigi maha rookida , tuleb täiesti edukalt suurte tükkidena ;)
Soojas või siis kuumapuhuriga on minuarvates see hoopisgi keerulisem aga mitte võimatu , kuid siisgi ise jääksin esimese varjandi juurde.
Ladapisik--PISIK KOGU ELUKS !!!
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Otsustasin üle pika aja kirjutada ka..

Proovisin siis -20'ga seda pigi maha koorida sealt, ei õnnestu ikka mitte mingi valemiga. Ilmselt peab alla jääma see.

Pikka aega olen nüüd mõelnud, et mida järgmiseks osta asjale. Kuna plaan ikkagi mootor kõigepealt valmis saada ja siis keretöödele(tiivad, stanged ja sisustus lähevad sinna alla) minna, siis esimese asjana sportnukk ja torukolle, peale seda vaatab juba mootorratta karpasid.Kui kellegil on pakkuda torukollet ja sportnukka siis igast pakkumised on teretulnud.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Kuna plaanis on auto suht vastu maad lasta, on vaja otsustada kas lõigata vedrusid, või osta mingid madalad amordid.
Kammisin siin neid teemasid läbi nende vedrude lõikamise kohta ja eriti targemaks ei saanud. Mõned ütlevad, et ei juhtu hullu midagi, aga teised ütlevad et teed väikse pöörde, lendab vedru alt ära ja istud kusagil kraavis:(
Niipalju kui mina tean, on ainult ühel inimesel selline asi juhtunud. See rikkus tal tagakoopa täiesti ära.
Nüüd ma tahakski teada mida teie asjast arvate. Endal on küll väike hirm sees, pärast juhtubki midagi :puzzled
Kasutaja avatar
tjux
Foorumi kasutaja
Autod: lada 2106

Postitus Postitas tjux »

ei ole see vedru lõikamine midagi nii väga hull.Mul paljud tuttavad lasknud omal autod madalaks ja just vedru lõikamise teel ja siiamaani liiklevad tänavatel ilma probleemideta.Aga amordid on ka üks võimalus jah
k
kontus25
Foorumi kasutaja
Autod: sooviks jagada teistega oma teadmisi.

Postitus Postitas kontus25 »

Lugesin asja , sa vöid ju vedru ennast löikata , aga amordil endal on ka oma kindel pikkus antud, kui sa teed vedru lühemaks , vöib juhtuda selline asi ,et amort hakkab lihtsalt pöhja taguma .
Suletud