Alustama peaks ilmselt sellest, et kui olin seal mingi 11...12a vana, siis pani vanaisa mind oma 2101 rooli, kui metsast jahist tulime ja nii see hakkas. Mingi hetk jäi vanaisa juba nii väetiks ja minul kerkis ka vanus sinna 17a juurde ja tegin ära oma juhiload (ootama pidin küll 18 täissaamiseni, et need ka kätte saada), kuid selleks ajaks olin seda ´72a 2101-te igast otsast torkinud ja natuke igal õhtul kooli kõrvalt kitsas garaazis surkinud. Mina kuulun sinna aega (sünd. 1975a), kus siks oli popp (kui mitte öelda, et prestiiži värk, kui omasid sikski, kui sõpradel olid zaz-id või mossed

Aga see siis kõik sissejuhatuseks, kust üldse on pisik VAZ-i vastu ja kuna kompanjon sebis siin aasta tagasi omale kadunud sugulase 21013-e ja tegime tal garaažis sellele suht tihti lahtivõtmise talguid, siis juba kaduma hakkanud siksi pisik tärkas uuesti ja vahelduva eduga sai siin siksi müügikuulutustel ja tuttava-tuttavate kaudu uuritud, ega kellegil pole midagi, mida müüa tahetakse.
Ühesõnaga pealkirjas näidatud auto omanikuga sai siin pea nädal otsa teemat arutatud, natuke tingitud, nostalgia laks sai võitu ja tegin omale sünnipäeva kingituse (sünnipäev oli 29.09) ning täna hommikul ta lõpuks mulle Sauelt Tartusse saabus.
Ütleme nii, et ega mul muidu igav pole, kuna peres juba 3 autot olemas, mis kõik tahavad oma, siis ilmselt liigitub selle auto soetamine sinna sado-maso teema alla pigem

Müüja saatis mulle piisavalt infot, samuti pilte ja ikkagi ostus täna treilalt maha lükatav (eile veel saatis video, kus auto ka reaalselt sõitis, kuid olla tuled peale jätnud ja aku kotis) natuke räbalamaks, kui algselt tundus. Kuid ok, ei hakanud rohkem müüjaga jaurama ja vormistasin oma nimele ära ja treila sai koju tagasi sõita.
Põhja alt on isegi täitsa kobe, v.a 1 koht kõrvalistuja poolt tungi kõrvalt ja tugevdustala vms. kohal on auk. Samas kogu seeliku plekid on roostega (nendest vb saab isegi veel asja), kuid juhiuksel all nurgas on kõige kahtlasem koht, samuti on vist targem uued karbiplekid panna, kui vanu päästma hakata. Hetkel on auto täitsa tehase värvi all, kuid kahjuks peab see keretöödega seoses nüüd muutuma.
Sisu tundub täitsa ok olema.
Kodustele pole julenud veel kõssatagi, kuna, nagu juba mainitud, siis kodus juba 3tk on, garaaž on kõikvõimalikku jama täis ja majaümber parkimiskohad täis (uuselamu rajoonide eripära) ja sellepärast saigi ta hetkel tuttava töökoja ette maha pandud. Ei tahaks teda ka talveks lageda kätte jätta, peab garaaži ruumitegemise päevakorda võtma.
Kuna mul siksi omamisest ca. 30 a möödas, siis ärge pahandage, kui esitan spetsidele lihtsaid tunduvaid küsimusi.