Mina kui selle auto tehnika- ja remondikoordinaator raporteerin:
Peale jaanipäeva on auto kasutust näinud, nagu üks Lada seda suvel nägema peab, st läänemasin hakkas lõpuks sammalduma.

Kuid ei, jooksva remondita ei pääse ka 1999. aasta autod, veel enam, kui juulikuu lõpus ootas Summercamp ja ka tehnilisele ülevaatusele minek. Terve juuli sai esisilla remonti edasi lükatud, sest nii minul kui Martinil olid töised ja kiired ajad. Nädal enne Summercampi sai selgeks, et kuradile see töö ja muud kohustused, auto tuleb korda teha pikemaks otsaks. Plaanis polnudki midagi enamat, kui esisilla puksid, pidurivoolikud ja sarniirid välja vahetada, siit sealt veel kõpitseda (näiteks suvatses juhiakna tross ära surra, aga lahtise aknaga nagu nadi tulla), ülevaatus läbida ja "Tervist, Rutjale!". Paar päeva enne campi saime puksid, mis ei tahtnud kuidagi õõtshoova sisse jääda, siiski vahetatud , asusin pidurivoolikute kallale, need väga vastu ei hakanud. Kõik tundus hiilgav ja jäi mulje, et üks õhtu jääb ilusti testimiseks, sillaregullimiseks ja tehnilises käimiseks, aga siiis....
Siis suvatses piduri õhutusnippel ära murduda

. Kõva tagasilöök meie öötundidele garaa?is, aga nii nõrgalt me alla ei andnud. Proovisin välja keerata, puurida, võluda ja paluda, ei tulnud. Järgmine päev toodi poest VENE UUS pidurisilinder, pandi ilusti supporti sisse, loeti sõnad peale ja ... no kaht silindrit ühendavat toru peale ei saa... Ikka jäi lekkima ja imelikult istuma oma pesas, proovisin nii ja naa mitu tundi, kuni suure vihaga ma selle pesa sealt puruks keerasin. No mis seal ikka, uus silinder poest. Siinkohal suur tänu Veerenni poe inimestele, kes on nõus hädasolijat aitama ka õdusal reedesel õhtul kell 10. Kell 12 olime taas garaa?is. Kerge närv hakkas tekkima, sest umbes kaheksa tunni pärast pidime juba Tallinna kogunemisel olema ja meie osalemine sai suure küsimärgi. Selle silindriga olin hellem ja avastasin enne toru sisse keeramist, et selle keere oli teab mis mõõdus ja praktiliselt olematu. Vene osad

, kuidas me kohe sellele ei mõelnud, et tolerantsidest seal maal ei teata midagi.

Keermepulgaga sai see ilusti üle ja asi kokku. Nüüd tuli meil mõlemal mängu väsimus, mis kergelt hakkas tööd pärssima. Ülevaatusele minekust olime selleks hetkeks ammu loobunud. No, abistasin Martinil aknasüsteemi (väga paha töö nende elektriakende puhul, kolmandat meest oleks veel vaja olnud) kokku panna. Kella kolme ajal tundus, et pidurid hakkasid pidama vedelikku ja sai kiiruga need kergelt ära õhutatud. Proovisõit (magava) Pirita elamurajooni vahel näitas, et oli vist kasu küll.
Garaa? kokku, tööriistad kaasa ja koju asju pakkima. Teekonnal Piritalt Laagrisse tuli uus tagasilöök. Viru väljakul hakkas Martin suunda kätega näitama. Ma aimasin vana viga, suunatuled olid lahkunud. Peale selle selgus kohale jõudes, et pidureid ka siiski pole.

Tore! Meil on kolm tundi aega suunatuled ja pidurid saada. Igatahes, peale pikemat kompamist ja vandumist taskulambi valgel uuselamurajooni ridaelamu bokside parklas (ime et keegi meid varasteks ei pidanud) selgus, et mingi juhe oli oma töö positsioonilt lahkunud. Nii tüüpiline Ladale:). Õhutasime pidureid ja tegime proovisõitu taas. Oli parem, kiire otsus oli, et kahe tunni pärast oleme stardirivis, kui nüüd rohkem tagasilööke pole. Väsimusest me ei hoolinud enam.
Linnas vahepeatust tehes (minu maja ette keerates) lõi silda mingi ilusa kolina sisse. No millega meid veel õnnistatakse! Kaine mõistus siiski selgitas, et velg oli lahti ununenud. Läks lahtrisse "väsimus".
Palju kohvi ja olime siiski kell 8 Maksimarketi ees rivis. Kümneks olime kämbil, esimese otsa sain veel aru toimuvast, siis hakkasid 30 pingsat magamata tundi nagu tähelepanu endale võtma. Kokkuvõttes olime muidugi hakkama saanud, küll jah üle kändude ja kivide. Aga nii vist peabki?
Peale kämpi sai käsipidur korda tehtud ja Martin käis ülevaatusel, mille ta ka läbis, kaheldi vaid aastaarvu õigususes. Septembri teise pooleni sai auto kasutust (Jah, spioonid ei maga, teie pakkumised parkimiskohtade kohta peavad paika).
Eelmine nädalavahetus viis Martin auto talveunne ära, see aasta teise garaa?i.
Ah et mis tulevik toob?

Mina ei tea, aga Martinil on mingid hullud plaanid. Ma pole täpselt aru saanud, aga poiss on garaa?i mingeid plekke täis riputanud. Oleks siis ainult plekke, aga kapotid-luugid on ka seal. Mingi jutt käis, et uksi on veel vaja. Mina olen segaduses igaljuhul. Alles saime sõitma ja nüüd...

. Kindel on see, et minu varustusladu väljastas talle karteripõhja ja mootoripadjad, ehk vahetatakse siis ära.
Sai jah pikk jutt. Vähemalt on endal lihtsam selle suve juhtumisi meenutada.
Raporteeris sm. Kapa, kes ei suuda nii lihtsalt võõrutuda Ladadest.
Teeme tööd aeglaselt, aga see-eest sitasti...