Vaz 2101, SexSix, 1972

Vaz 2101, SexSix, 1972

Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107

Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.

Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

Mu sõbral on auto (01) aastast 70. Täna võin uurida mis tempel tal seal on...:)

[Muudetud: 22-9-2007 MuKi14]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Selline siis?

Pilt

Aga mõningad kahtlused on.
'72 võib olla ümmargune, nagu küljeklaasidelgi. Eks?
Kuid samas - miks peaks?
Mõeldes natuke nõukaaja eripärale, kus kõik oli aastakümneid stabiilne ja asjadele stantsiti juba vabrikus hinnad peale, siis võis ju täpselt sama toimuda autoklaasitööstuses. Tuuleklaas mõnel teisel aastal välja lastud, tempel aga sama kujuga.
No ja meenub siinkohal ka see, et kangemad autodega kauplejad oskasid vene ajal sellest templist valmistamise aega välja lugeda. Või ei oskanud, vaid eputasid niisama?
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

TÄPSELT SELLINE JAH! Ma olen ka nii kõva mees, et loen auto ehitusaasta klaaside järgi välja. Mõne korra olen küsinud, et auto on ära aetud kunagi vä? Ja ongi. Kindla tunnuse järgi võib veel sissemurdmise, asjade varastamise ära tunda! Logman tee klaasikiilu jätkukohast pilt! Kui iluplekike ei kata jätkukohta siis see klaas on vahetatud.
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Ka klaasi vahetamata tõmbab klaasikiil ju nii palju kokku, et lõpuks nn iluplekike ei kata vahet ära.
Või oli siin mingi muu point?
k
krister
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '80

Postitus Postitas krister »

Algselt postitas: SexSix
Kas kellegil on auto küljes 1972 aasta esiklaasi?Huvitab milline "tempel"on paremas ülanurgas,kas ümargune või kandiline.Õnnestus osta kandilise "templiga" ja osa koodiga esiklaas.Kilega klaas.
Tempel peab sarnanema küljeklaasi templitele.

Vanale eesolnud klaasile tuleb alla serva, klaaside ja kile vahele, hallikas niiskuse kahjustus. Nii oli see 1988. a. ostetud (tookord 16. a. vanal) autol 1-1,5 cm laiune, ning 2002. a. (sinu autol) 2 - 2,5 cm laiune. Ehk siis kahjustus "kasvab" 1 cm 10 aastaga.

Arvan, et on suur haruldus leida 72. a. esiklaasi, millel niiskusekahjustus puudub. Sel juhul peab see olema seisnud kuivas kohas.

Templis oleva tähe järgi sai küll auto (klaasi) ehitusaja välja lugeda, aga kuidas see täpselt käis ei tea.
k
karel
Foorumi kasutaja
Autod: krossi 01

Postitus Postitas karel »

Aga kuna vaz üldse kilega klaase paigaldama hakkas? Endal on samuti 72 aasta masin, ning esiklaas on hoopiski ilma kileta, samamoodi karastatud, nagu taga- ja küljeklaasidki.:yllatunud
k
krister
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: karel
Aga kuna vaz üldse kilega klaase paigaldama hakkas? Endal on samuti 72 aasta masin, ning esiklaas on hoopiski ilma kileta, samamoodi karastatud, nagu taga- ja küljeklaasidki.:yllatunud
Tehasest tulid kilega klaasid. Staliniit klaas on varuosa ja sellise klaasi ainus hea omadus on parem läbipaistvus. Kiviga saada muidugi ei tasu - läheb pauguga katki ja suud silmad klaasikuubikuid täis.

Aga missugune näeb välja sinu klaasinurgas olev tempel?

Lisatud 03.10.2007:
Sattus mu kätte 1973. a. masin ja sellel tempel kandiline nagu Logmani postituses. Teagi, kas mu mälu petab, või siiski on vanemad klaasid ümmarguse templiga.

[Muudetud: 3-10-2007 krister]
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Otsin-ostan.

Otsin-ostan: laepolster (halli tooni, uuematel on kollast tooni), rooli, gaasipedaali (pikk, kinnitub põrandale) ja esistange. Ei pea olema uued.
Tundub, et keegi klubilistest seotud kuusakoskiga ja nii mõnigi asi sealt leitav.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

K;esiuksed?

Küsimus; millised esiukse konstruktsioone olete kohanud ja mis aastakäikude autodel (2101)?
ESIMENE VARJANT-2101-72.ORIGINAALVÄRV!

Pilt
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

TEINE VARJANT-2101-78. ORIGINAALVÄRV!

Pilt
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

JA KOLMAS VARJANT-21013-89. Helkur on samasuures süvendis. ORGINAALVÄRV!

Pilt
v
visible
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '72

Postitus Postitas visible »

Tulles veel embleemi teema juurde tagasi siis endal 72. aasta 01 orginaal embleem oli tagant selline valge plastik nagu sinu antud pildil paremal.
k
krister
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: visible
Tulles veel embleemi teema juurde tagasi siis endal 72. aasta 01 orginaal embleem oli tagant selline valge plastik nagu sinu antud pildil paremal.
Omalt poolt lisan, et sellel autol oligi valgest plastist embleem - "kroom" oli ajaga maha kulunud.

Aga huvitav tähelepanek esiuste erinevuste kohta.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Kirje: tulevik.

Asi on jäänud soiku. Märkmeteski kirjas TULEVIK.
Vahepeal sai varutud uus tagastange. Uus esistangegi on silmapiiril. Igasugu uusi plekke ja ka kasutatud kroomi on varutud. Aga siiski TULEVIK.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Täna käisin Tartus.

Ja külastades Ülo Äri leitsin sealt ümarguse peegli.See küll kasutatud ja "koperatiivi" oma aga 125 krooni andsin ära.Pilt
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Gaasipedaal.

Olen teema korduvalt läbi lugenud (algus kirjutatud Kristeri poolt) aga siiski ei mäleta mis autol puudu. Kuna oli müügis uus gaasipedaal siis sai see ka omastatud.

Pilt
k
krister
Foorumi kasutaja

Olen teema korduvalt läbi lugenud (algus kirjutatud Kristeri poolt) aga siiski ei mäleta mis autol puudu.Kuna oli müügis uus gaasipedaal siis sai see ka omastatud.
Hea ost igal juhul! Gaasipedaal (uus) oli tal tööriistakotis, mille vargad kuhugi metsa viskasid, ehk siis sinuni jõudnud komplektis oli gaasipedaal tõepoolest puudu.

Mälu järgi oli mul puudu:
- laepolster
- korralik armatuurlaud
- kas põranda kummivaip ei olnud mõnest kohast katki?
- rooli signaalirõngas
- rattakilbid
- esikannel +logo
- esimene stange
- juhiuks oli ka vist jama
- tööriistakott

Mõned asjad on sul juba muretsetud. Ootan põnevusega, millal sa autole uue hinge sisse puhud.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Seni varutud asjad.

Seni olen varunud: uued ilukilbid, uus juhiuks, uus kapott ja ksutatud rool, kasutatud esistange, kasutatud iluvõre ja logo. Puudu veel laepolster ja armatuurlaud. Viimati sain uue kelladeploki.

Pilt
k
krister
Foorumi kasutaja

Seni olen varunud:uued ilukilbid,uus juhiuks,uus kapott,ja ksutatud rool,kasutatud esistange,kasutatud iluvõre ja logo.Puudu veel laepolster ja armatuurlaud.Viimati sain uue kelladeploki.
Laepolstri oleks saanud sellelt 1971. a. autolt, mis Nõmmelt Egiptusesse rändas. 1973. a. auto laepolster on juba teistsugune.

Ahjaa. Spidomeeter jäi mul seisma näidul: 57170

[Muudetud: 26-2-2009 krister]
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Vargad.

MASU ja TÄPE ronivad uksest aknast sisse ja inimestel kihk omandada teiste asju! Vargad on minema viinud möttelise osa... Auto on alles.
Vasta