Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107
Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.
Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Aga mõningad kahtlused on.
'72 võib olla ümmargune, nagu küljeklaasidelgi. Eks?
Kuid samas - miks peaks?
Mõeldes natuke nõukaaja eripärale, kus kõik oli aastakümneid stabiilne ja asjadele stantsiti juba vabrikus hinnad peale, siis võis ju täpselt sama toimuda autoklaasitööstuses. Tuuleklaas mõnel teisel aastal välja lastud, tempel aga sama kujuga.
No ja meenub siinkohal ka see, et kangemad autodega kauplejad oskasid vene ajal sellest templist valmistamise aega välja lugeda. Või ei oskanud, vaid eputasid niisama?
TÄPSELT SELLINE JAH! Ma olen ka nii kõva mees, et loen auto ehitusaasta klaaside järgi välja. Mõne korra olen küsinud, et auto on ära aetud kunagi vä? Ja ongi. Kindla tunnuse järgi võib veel sissemurdmise, asjade varastamise ära tunda! Logman tee klaasikiilu jätkukohast pilt! Kui iluplekike ei kata jätkukohta siis see klaas on vahetatud.
Algselt postitas: SexSix
Kas kellegil on auto küljes 1972 aasta esiklaasi?Huvitab milline "tempel"on paremas ülanurgas,kas ümargune või kandiline.Õnnestus osta kandilise "templiga" ja osa koodiga esiklaas.Kilega klaas.
Tempel peab sarnanema küljeklaasi templitele.
Vanale eesolnud klaasile tuleb alla serva, klaaside ja kile vahele, hallikas niiskuse kahjustus. Nii oli see 1988. a. ostetud (tookord 16. a. vanal) autol 1-1,5 cm laiune, ning 2002. a. (sinu autol) 2 - 2,5 cm laiune. Ehk siis kahjustus "kasvab" 1 cm 10 aastaga.
Arvan, et on suur haruldus leida 72. a. esiklaasi, millel niiskusekahjustus puudub. Sel juhul peab see olema seisnud kuivas kohas.
Templis oleva tähe järgi sai küll auto (klaasi) ehitusaja välja lugeda, aga kuidas see täpselt käis ei tea.
Aga kuna vaz üldse kilega klaase paigaldama hakkas? Endal on samuti 72 aasta masin, ning esiklaas on hoopiski ilma kileta, samamoodi karastatud, nagu taga- ja küljeklaasidki.
Algselt postitas: karel
Aga kuna vaz üldse kilega klaase paigaldama hakkas? Endal on samuti 72 aasta masin, ning esiklaas on hoopiski ilma kileta, samamoodi karastatud, nagu taga- ja küljeklaasidki.
Tehasest tulid kilega klaasid. Staliniit klaas on varuosa ja sellise klaasi ainus hea omadus on parem läbipaistvus. Kiviga saada muidugi ei tasu - läheb pauguga katki ja suud silmad klaasikuubikuid täis.
Aga missugune näeb välja sinu klaasinurgas olev tempel?
Lisatud 03.10.2007:
Sattus mu kätte 1973. a. masin ja sellel tempel kandiline nagu Logmani postituses. Teagi, kas mu mälu petab, või siiski on vanemad klaasid ümmarguse templiga.
Otsin-ostan: laepolster (halli tooni, uuematel on kollast tooni), rooli, gaasipedaali (pikk, kinnitub põrandale) ja esistange. Ei pea olema uued.
Tundub, et keegi klubilistest seotud kuusakoskiga ja nii mõnigi asi sealt leitav.
Algselt postitas: visible
Tulles veel embleemi teema juurde tagasi siis endal 72. aasta 01 orginaal embleem oli tagant selline valge plastik nagu sinu antud pildil paremal.
Omalt poolt lisan, et sellel autol oligi valgest plastist embleem - "kroom" oli ajaga maha kulunud.
Asi on jäänud soiku. Märkmeteski kirjas TULEVIK.
Vahepeal sai varutud uus tagastange. Uus esistangegi on silmapiiril. Igasugu uusi plekke ja ka kasutatud kroomi on varutud. Aga siiski TULEVIK.
Olen teema korduvalt läbi lugenud (algus kirjutatud Kristeri poolt) aga siiski ei mäleta mis autol puudu. Kuna oli müügis uus gaasipedaal siis sai see ka omastatud.
Olen teema korduvalt läbi lugenud (algus kirjutatud Kristeri poolt) aga siiski ei mäleta mis autol puudu.Kuna oli müügis uus gaasipedaal siis sai see ka omastatud.
Hea ost igal juhul! Gaasipedaal (uus) oli tal tööriistakotis, mille vargad kuhugi metsa viskasid, ehk siis sinuni jõudnud komplektis oli gaasipedaal tõepoolest puudu.
Mälu järgi oli mul puudu:
- laepolster
- korralik armatuurlaud
- kas põranda kummivaip ei olnud mõnest kohast katki?
- rooli signaalirõngas
- rattakilbid
- esikannel +logo
- esimene stange
- juhiuks oli ka vist jama
- tööriistakott
Mõned asjad on sul juba muretsetud. Ootan põnevusega, millal sa autole uue hinge sisse puhud.
Seni olen varunud: uued ilukilbid, uus juhiuks, uus kapott ja ksutatud rool, kasutatud esistange, kasutatud iluvõre ja logo. Puudu veel laepolster ja armatuurlaud. Viimati sain uue kelladeploki.
Seni olen varunud:uued ilukilbid,uus juhiuks,uus kapott,ja ksutatud rool,kasutatud esistange,kasutatud iluvõre ja logo.Puudu veel laepolster ja armatuurlaud.Viimati sain uue kelladeploki.
Laepolstri oleks saanud sellelt 1971. a. autolt, mis Nõmmelt Egiptusesse rändas. 1973. a. auto laepolster on juba teistsugune.