21013, randoA, 1986.

21013, randoA, 1986.

Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107

Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.

Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

OT aga kas su auto veidi liiga uus ei ole Talveralli jaoks? Kui lisada piiridest väljas olevale vanusele ka selline räsitud välimus ja fakt et tegu on vene autoga, siis minuteada vaatavad ralli korraldajad sellele vähe viltu.

Kytt@loodab korraldajate valikusõelast 78 aasta 011-ga läbi pääseda (küll mitte juhina vaid tagaistmel lisaraskusena :)).
r
randoA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas randoA »

Arvestades seda et vaz 2101te hakati tootma kuskil 70ndate algul, ja 21013 on 01 modifikatsioon, siis auto ei ole liiga uus.Vene autode puhul oli vist ainuke kriteerium, et mudeli esmamainimine peab olema enne 1982aastat.
eelmine aasta võtsime probleemideta osa rallist AZLK 2140SL-iga mis pärines samuti 86ndast aastast.
Mis puutub välimusse, siis olen arvamusel et minu sigull on selline "Harju keskmine"

Mitte mingil juhul ei läheks ma talverallile otsast lõpuni taastatud autoga, sest soolased teed mõjuvad vene liikuritele rängalt.Leian, et just sellises korras auto on üsna ideaalne talveralliks,paremas konditsioonis liikuriga osavõtt tundub olema patt.
Kasutaja avatar
Oja
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Oja »

Ei tea kas tundub, aga sumbutaja kahtlaselt madalal. :puzzled
"I live my life a quarter mile at a time." - Dominic Toretto
r
randoA
Foorumi kasutaja

Summuti viimane pütt on omadega otsas-kinnitused mädad ja pool pütti samuti.Peagi peaks leidma sinna tee uus pütt.
r
randoA
Foorumi kasutaja

Täna käisin Rakveres ja kirjutasin autu oma nimele.Samuti külastasin Pohla poodi ja soetasin mõned vidinad sigullile.Ostsin ma siis uued esituled(tõsi küll, gaz 53, moskvits jm omad) ainsaks erinevuseks et polnud seda väikese pirni pesa.Eriti ei tunne sellest puudust ka.samuti ostsin uued küünlad, jagajakaane ja küünlajuhtmed, viimased osutusid küll praagiks kahjuks.
Kruvisin uued tuled ette-nüüd on nagu valgust ka ikka,vanad tuled andsid samapalju valgust kui küünal.
Regullisin tuled silmajärgi paika, näitasid teised täpselt keskele kokku.Tuleb veel mingiaeg täpselt üle vaadata mis ja kuidas.Lähiajal veel õlivahetused ka.
l
loonik
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21013

Postitus Postitas loonik »

Kuidas lahendad gabariidi-tuled kui väikese pirni avad puuduvad?
Talverallil on hetkel tootmisaasta lagi minu arusaamist mööda 84 või vanem.
Kojamehe relee on must plastist ristküliku kujuline ese. Lühikese juhtmejupi otsas 4 klemmiga valge pistik. Asub umbes kapoti avamise hoova kõrval vasakul.
r
randoA
Foorumi kasutaja

Ehh, ei oska hetkel pakkuda...Tõmbasin hetkel lihtsalt klemmidele teibi ümber ja jäid tule taha lahtiselt.
Ons väga hull kui neid ei panekski?
Relee leidsin üles sel juhul, must karbik oli küll, aga juhtmed olid ära lõigatud ja omavahel ühendatud.Proovin tagasi karbi külge panna, ehk saab toimima.

Mina sain aru nii, et 84 kehtib läänekatele.vene omad piirideta.Aga kui reaalselt tekib probleeme žiguliga, siis varuvariandiks on 82a mosse.
r
randoA
Foorumi kasutaja

Niisiis, sigulli juures üht teist jälle tehtud.õli on vahetatud, sisse panin žiguli õli, kartes et läänekas peseb mingi sodi mootorist lahti ning ummistab õlikanalid.Kuid nüüd kahetsen et ziguli õli panin, sest see oli vedel nagu kusi(vabandust väljenduse pärast) ja nüüd võtab soojast peast tühikäigul õlitule põlema.
Üleeile käisin sõbra 06te rappimas,sain sealt omale karbiliistud, korralikuma peegli ning veel nipet, näpet.Ma pole elus nii mäda kerega sigulli näinud kui see 06.
Sigulli kohta ei saa ühtegi halba sõna öelda, kõik toimib suurepäraselt.Ainult et kardaani keskmine rist on läbi, peab selle mingiaeg ära veel vahetama.Ees vahetatud veel kord reflektorid H4 omade vastu.Samuti ka uued küünlajuhtmed.
Hetkel tundub kõik suht lill olema, sõbra käest sain taha orginaal porilapid ka veel.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Mina kasutan mõlemas šigullis 10w-40 õli ja ei ole küll probleeme, et õlituli põlema lööks või kanalid ära ummistaks. See õlitule põlema löömine ehk milleski teisest tingitud.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
r
randoA
Foorumi kasutaja

Ma peaks ka ikka lääneka sisse panema...
Enne õlivahetust tuli ei põlenud.Ei taha nüüd uskuda et mootoris sees miskit viga.Enne ju töötas.
Ma miskipärast arvan et asi on siiski selles õlilögas
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Ma arvan, et see õlivahetus ei aita siinkohal. Siksil ongi õlitus tühikäigul suht vaene nagu ma olen aru saanud, nukkvõll ei saa õli vms. Võibolla ajan häma ka praegu aga mõnelt inimeselt olen nii vähemalt kuulnud.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

randoA kirjutas:...vedel nagu kusi...
Kindel, et sinna ikka "žiguli õli" valasid ? See nüüd nii vedel ka ei ole. Pigem arvan, et kallasid sisse loputusõli, mis on suhteliselt sarnase pakendisildiga. Seda võib küll vedelaks nagu "märapiss" pidada. Ehk kui sooja mootoriga õlituli põlema hakkab, siis soovitan õli uuesti ära vahetada.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
r
randoA
Foorumi kasutaja

Olen kindel et ziguli õli,, 10w30
vedel nagu solk oli ta isegi -15ga, jumal teab mis see oli...igatahes vahetan uuesti ära
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Kas õlil bensiini lõhna juures pole?
Ziguli õli pähe müüakse jumal teab mida tänapäeval - milleks eksperimenteerida????

Viimati oli valvoline 10w40 mineraal 4l odavam, kui tsäguli õli poes :)
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
r
randoA
Foorumi kasutaja

Pole pikemat aega miskit kirjutanud.Põhjus lihtne-kõik toimib!
Tegelikult teha on küll, aga tehniline pool on super, kõik käib ja toimib.

Tahaks küsida sellist asja, et kas oleks mõtet 5käigulise kasti allapanekule mõelda?hetkel on normaalkiiruseks 80km/h ja pöörded sellejuures suht kõrged.kas 5s käik suurendaks kiirust ning viiks pöördeid alla?
r
randoA
Foorumi kasutaja

keegi ei oska siis käigukasti kohapealt nõu anda?
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Maanteekiirusel vähenevad 5. käiguga mootoripöörded 500-700 võrra.
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

mul 3.9 diffriga ja 5 kastiga maanteel 100/3000rpm
r
randoA
Foorumi kasutaja

hmm, okei.aga mul pole aimugi mis differ sees on.eeldan et on orginaal.
Vasta