2107, siim789, 1990

2107, siim789, 1990

Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107

Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.

Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Vasta
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2107 90a, Ford Taunus 81a, BMW e39 530dA Touring 00a

Postitus Postitas siim789 »

No selle pütiga väga palju nagu ühtlase sõiduga vahet pole. Mootorimüra ja sõidumüra on samuti väga kõva. Aga kiirendades on ikka häälevahet kuulda originaaliga. Kuna sigull mul rohkem mõeldud natuke ralli sõitmiseks (lumerajad, kardirajad jne.), siis natuke rohkem müra on täitsa sobilik sellele autole. Mingit madalat häält sealt ei tule. Mul vist kah see sama universali oma, seal seina ääres korvis olid tal see ja natuke suurem u. 350eegune püsti ja võtsin sealt selle väiksema. Võibolla suurem müristab natuke madalamalt, ei oska öelda. Igatahes originaali vastu ma enda oma välja vahetama ei hakka.
Kui tahad võid kuulama tulla, kui rapla poole asja on ;) siis otsustad, kas meeldib või mitte.

Videod peaksid ilusti töötama. Arvutis peab sul olema vist Adobe flash player installitud. Kui küsib video käivitamisel mingit installimist, siis tee see ära ja peaks töötama.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Igasuguste tundmatus formaadis videote ja filmide lahtikiskumiseks on päris hea VLC Media Player. Näitab ka kahjustada saanud filme ja saab hakata otsast vaatama kino, mida parajasti kuskilt sikutad (nt. torust). Windows MP ütleb selle peale, et fail on kasutuses :regan .
VLC ei näita torrentist allalaetavat pooleliolevat filmi.
http://www.download.com/VLC-Media-Playe ... ?tag=lst-1
Kasutaja avatar
ToM
Foorumi kasutaja
Autod: 2107, 2101

Postitus Postitas ToM »

VLC on tõesti hea programm, seda kasutan juba tükk aega.
Aga nende videotega on mul mingi jama küll, mängivad ainult paarkümmend sekki ja siis on kõik:puzzled Ilmselt see Adobe fäshh... paneb näkku.

Hmm, aga sumpsi koha pealt hakkasin nüüd mõtlema, et kas see ikka oleks nii hea idee. Võibolla peab tõesti sinu oma millalgi üle kuulama, igapäeva autot ei tahaks liiga lärmakat. Pealegi võiks selle raha investeerida hoopis näiteks piduritesse vms tarvilikku;) eks paistab.
m'kay
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

No mul kah igapäevane masin praegu. Täna tulin linnast nii 90nega maanteel ja raadio mängis vol. u. 14 peal ja oli väga hästi kuulda. Sumpsi müra polnud midagi üle kosta, rohkem on talve protirehvid ja mootori 3500pööret, mis kosta on. Niiet ei midagi hullu, aga kiirendades on täitsa hea hääl;)
Aga üldiselt jah, sumpsi müra tuleb kuuldavale ainult kiirendustel, ühtlase sõiduga on minu meelest täitsa tavaline. Aga eks ise otsustad.
Muidugi oma kõrv on kuningas :spin see nädal olen Raplas koguaeg.

Nii väiksed probleemid kah autoga vahepeal. Juhiuksel külmuvad hoovastikud nii kinni, et täna hakkas alles Raplast linnasõidul linnas lukustusnupp liikuma. Samuti mängib bensunäidik juba pikemat aega lolli. Näitab vähem, kui tegelikult või siis on täiesti vasakus ääres. Tänu sellele oli hommikul tanklas meeldiv üllatus, kui tankuri püstol ennast välja lülitas pärast u. 100eek eest tankimist... paak oli täis saanud:D

[Muudetud: 3-1-2008 siim789]
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

paagianduri katkestus või siis näidik/juhe vigane
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Nii... vahepeal siis mõningad muudatused toimunud jälle. Bensiininäidiku võtsin vanade kellade küljest ja see hakkas enamvähem tööle, kuid vahepeal tõmbleb endiselt imelikult. Kuna armatuur sai selletarbeks lahti võetud, siis vahetasin ka need sinised led-pirnid tavaliste 4w kollaste vastu välja. Kohe teine asi;), pimedas palju parem vaadata.

Vahepeal ehmatasin ära, et käigukasti lähedalt kusagilt hakkas mingit raginat tulema. Siis aga meenus, et siin foorumis kunagi ühel kasutajal jäi seda kardaanivahelist kummipuhvrit (kardaanileevendit) uuena ümbritsev metallvõru eemaldamata. Ja tuli välja, et Kehtna praktikandid, kes mul siduri ja tolle leevendi ära vahetasid olid samuti jätnud selle eemaldamata:rolleyes

Täna siis sai süütesüsteemi uuendatud. Peale läks elektronsüüde: halli anduriga kontaktivaba jagaja, 2108 süütepool, 2108 kommutaator, uued silikonjuhtmed, uued küünlad (NGK) ja kõige selle jaoks sobiv juhtmekomplekt. Auto hakkas küll paremini käima, aga mingi lonkamine on ikkagi mootori töös sees. Eriti veel proovida pole jõudnud, kuidas sõidu ajal toimib.

Veel hakkas lekkima karpasse suubuva bensiinivooliku ühenduskoht. Täpsemalt siis karpa küljes on selline koonusotsaga vasktorujupp ja see ei püsi millegipärast karpa korpuses korralikult kinni.

Paar pilti kah siis süütesüsteemist:

[Muudetud: 12-1-2008 siim789]Pilt
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Kommutaator siis, kõrval ka koos lisatuledega paigaldatud relee:Pilt
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Ja mingi aeg küsiti ka lisatulede led-idest pilti. Siin valgus kuidagi sinakas jäänud, tegelikult on rohkem selline halikas-valge:Pilt
Kasutaja avatar
pedrox
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061, Vaz 21063, Audi A2 1.4, Audi A6 Allroad 2.7 Biturbo

Postitus Postitas pedrox »

Eks see metallvõru ehmatas ka mind päris korralikult ära. Algul ei saanudki aru kust kohast ta tuleb, sai ju mootorit remonditud ning ka käigukasti. Igasugu mõtteid käis peast läbi.
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Sai siis natukene helisüsteemi täiendatud. Kuna mul üldiselt midagi suurt pagassis vedada pole vaja, siis ehitasin sinna sellise asja. Pealt on muidugi kinni ja sisse tuleb ka vatt millalgi ning ümber ka mingi riie. Element Star Sound SSW-3000 250W rms ja võimuks vana Pioneer GM-4200 320W rms.Pilt
i
illu
Suletud kasutaja

Postitus Postitas illu »

Suvalt tegid bandbass kasti? või arvutasid, see nõuab ikka väga täpseid arvutusi....
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Mõõdud arvutatud isiku poolt, kes tegeleb seda marki elementidega. Aga inverteriga kamber sai vist 1-2L suurem kui ta pidi olema selle kaldus osa pärast. Aga mägib küll täitsa kenasti raadioga, kahjuks plaadimängija lõppes hiljuti ära ja pole saanud korralikult veel proovida.
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Sai siis nüüd uus raadio muretsetud, kuna tuli isu ikka plaate kah kuulata. Raadio kvaliteet on ikka hoopis teine kui vanal denveril. Aga nüüd hakkasid autos olevad kõlarid üle peksma. Praegu tagumised lahti ühendatud ja heli suunatud natuke tahapoole. Subwoofer kah tagumisse võimuväljundisse makil ühendatud. Samas kui kellelgi on pakkuda soodsalt komponentkõlareid, siis oleks huvi nende vastu.

Makk siis muidu selline, Panasonic CQ-C3503N:Pilt
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Kuna keskkonsool läheb seest millegipärast hirmus kuumaks (kardan, et selle nahka mu eelmine makk läkski), siis vedasin sinna jahutuse. Keskmistest külmaõhuavadest väike toru. Veel on lisaks üks arvutiventilaator seal sees jahutuseks. Ehk on sellest abi ja makk peab ikka normaalselt vastu.Pilt
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Sai tehtud väikesed muudatused bassikõlariga. Kuna vana kast oli ikka kole suur, siis tegin inverterkasti. Nüüd pagassis ruumi kohe poole rohkem.

Veel olen suutnud alt ära sõita kolm porilapakat, niiet hetkel veel ainult üks küljes. Õnneks olen kõik saanud üles korjata, vaja vaid alla uuesti kruvida. Ei viitsi nokitseda nendega praegu ja ootan, millal saab suverehvid alla keerata. Siis üks tõstmine.Pilt
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Ja autosse paigutatuna siis. Praegu proovin niipidi, hiljem keeran vast prooviks elemendi salongi poole ja siis vaatab kuidapidi parem on.Pilt
k
KristjanH
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21013

Postitus Postitas KristjanH »

Salongi poole on parem.
räägi,mis filter sul seal vahel on?
ja, mis läbimõõduga su inverteritoru on?
c
CozmonauT
Foorumi kasutaja
Autod: BMW V8, Pontiac V8
Kontakt:

Postitus Postitas CozmonauT »

mul Opelis sama põhimõttega kast. kõige paremini mängib siis kui element on suunaga aknalauale. Aknalaual on veel 2 auku kah.
Kasutaja avatar
siim789
Foorumi kasutaja

Vahel on mul seal bassifilter, kuna tegemist üsna vana võimendiga, millel ei ole seda sisse ehitatud.
Inverteri mõõtmed ja kasti mõõtmed on arvutatud vastavalt elemendi T/S parameetritele. Inverteri mõõdud tulid muidu 110x377mm.

Akna lauda elementi mul suunata ei kannata. Kast sai nii tehtud, et mahub täpselt sinna tagasilla kohal oleva pagassipõhja kõrgema osa ja aknalaua vahele.
k
KristjanH
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21013

Postitus Postitas KristjanH »

Aga, kas saaksid teha palun pildi või mingi joonise,kuidas selle (aktiiv vist) filtri ära ühendasid? :cool:
Vasta