VAZ 21013, Maasikas, 1983
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107
Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.
Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107
Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.
Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Tere kõigile!
Teen teema meie hobiautost mis sai soetatud selle suve alguses.
Masin on pikalt seisnud ja liikluses ammu osalenud ei ole. Soov ja plaan on saada ülevaatus peale, suve nautida ning tasapisi taastada.
Ostuga oleme rahul ning ise hindan masina seisukorda heaks. Peale aastaid seismist panin aku peale ning käima läks ilusti. Esisillas on eelnevalt vahetatud pukse mis on nagu uued. Minu hinnangul on masinat eelnevalt hästi hooldatud.
Ise olen Ladadega kokku puutunud üsna vähe ja nende hingeelu ei tea ning olen südamest tänulik kui siinne rahvas oskab mind rumalate küsimustega ehk aidata.
Siiamaale on tehtud:
Esimesed pidurikettad ja klotsid vahetatud
Tagumised piduriklotsid vahetatud
Kütusepump vahetatud
Anomaaliad mis olen avastanud ning mis vajavad hoolt:
Pidurid on välja vahetatud kuid pedaal käib justkui tühja. Kuskilt nagu lugesin, et siksil jääb salongis pedaal kuidagi kinni? Oskab keegi kommenteerida ning juhendada millest võiks alustada?
Suunatuled ei tööta. Võtsin armatuuri välja, et releed vahetada. Relee on varasemalt vahetatud ning näeb väga värske välja. Vahetasin ära siis suunatule kangid roolisambal. Ära ühendades korra suund vilkus kuid see oli vaid korra, nüüd jälle ei midagi. Olen tänulik juhendamise eest.
Spidoplokk ei tööta korralikult. Ei näita mootori tempi, kütuse kogust jne. Hiljuti sai garaazi vahetatud ning sellega seoses sõidetud ca 18km ning sõidu ajal veidi koputatud plokki siis korra seierid hüppasid kuid endiselt ei näita midagi.
Klaasipesu ei toimi. Pump häält teeb kuid vett välja ei pritsi. Ühendasin süsteemi lahti nii, et paagist tuleb vaid väike voolik välja mõeldes, et äkki on süsteem umbes ning vesi ei jõua klaasini kuid ei midagi, pump teeb häält kuid see ka kõik.
Kui keegi oskab ja tahab mind eelnevate (ja ilmselt ka järgmiste) muredega aidata siis oleksin ülimalt tänulik!
Teen teema meie hobiautost mis sai soetatud selle suve alguses.
Masin on pikalt seisnud ja liikluses ammu osalenud ei ole. Soov ja plaan on saada ülevaatus peale, suve nautida ning tasapisi taastada.
Ostuga oleme rahul ning ise hindan masina seisukorda heaks. Peale aastaid seismist panin aku peale ning käima läks ilusti. Esisillas on eelnevalt vahetatud pukse mis on nagu uued. Minu hinnangul on masinat eelnevalt hästi hooldatud.
Ise olen Ladadega kokku puutunud üsna vähe ja nende hingeelu ei tea ning olen südamest tänulik kui siinne rahvas oskab mind rumalate küsimustega ehk aidata.
Siiamaale on tehtud:
Esimesed pidurikettad ja klotsid vahetatud
Tagumised piduriklotsid vahetatud
Kütusepump vahetatud
Anomaaliad mis olen avastanud ning mis vajavad hoolt:
Pidurid on välja vahetatud kuid pedaal käib justkui tühja. Kuskilt nagu lugesin, et siksil jääb salongis pedaal kuidagi kinni? Oskab keegi kommenteerida ning juhendada millest võiks alustada?
Suunatuled ei tööta. Võtsin armatuuri välja, et releed vahetada. Relee on varasemalt vahetatud ning näeb väga värske välja. Vahetasin ära siis suunatule kangid roolisambal. Ära ühendades korra suund vilkus kuid see oli vaid korra, nüüd jälle ei midagi. Olen tänulik juhendamise eest.
Spidoplokk ei tööta korralikult. Ei näita mootori tempi, kütuse kogust jne. Hiljuti sai garaazi vahetatud ning sellega seoses sõidetud ca 18km ning sõidu ajal veidi koputatud plokki siis korra seierid hüppasid kuid endiselt ei näita midagi.
Klaasipesu ei toimi. Pump häält teeb kuid vett välja ei pritsi. Ühendasin süsteemi lahti nii, et paagist tuleb vaid väike voolik välja mõeldes, et äkki on süsteem umbes ning vesi ei jõua klaasini kuid ei midagi, pump teeb häält kuid see ka kõik.
Kui keegi oskab ja tahab mind eelnevate (ja ilmselt ka järgmiste) muredega aidata siis oleksin ülimalt tänulik!
Viimati muutis Maasikas, 06 Sept 2024 12:36, muudetud 1 kord kokku.
-
oolevtoom
- Foorumi kasutaja
- Autod: VAZ 2103
Re: VAZ 21013, Maasikas, 1983
Mis siis juhtub, kui klaasipesupumba juhtmed teistpidi panna?
Juhtmed teistpidi panna ei anna mingit tulemust.
Mossel ja sigullil peaks samad pumbad olema? Meenub, et maal vedeleb mosse paak koos pumbaga, proovin ehk seda kui istub.
Mossel ja sigullil peaks samad pumbad olema? Meenub, et maal vedeleb mosse paak koos pumbaga, proovin ehk seda kui istub.
- Kytt
- Ladaklubi Juhatus
- Autod: 2x2102,21013 & Toyota
Pidurid - peasilinder vahetada
Suunatuled -
1.kas näidikud ja kontroll-lambid, kindalaeka valgustus, tagurdustuli töötavad?
2. Kas suundade releesse särts ruleb?
Spidoplokk - kahtlustan seost suundadega, lisaks võid massi üle vaadata
Klaasipesu - pump õhtal, asenda selle komplektiga

Suunatuled -
1.kas näidikud ja kontroll-lambid, kindalaeka valgustus, tagurdustuli töötavad?
2. Kas suundade releesse särts ruleb?
Spidoplokk - kahtlustan seost suundadega, lisaks võid massi üle vaadata
Klaasipesu - pump õhtal, asenda selle komplektiga

Klaasipesu pumba võlli otsas olev tiivik ei pöörle koos võlliga.
Vanakooli mees
Kas said pidurid heaks ja mis viga oli ? 🫣