Öölaulupidu Tallinnas 19. augustil.

Juba toimunud üritused
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Meie kodu-Eestil on juubeliaasta.

-"Kas tõesti vää?"
-"Öhh, mähh, midagi pole ju märgata..."

Jahh, nii see on. Oleme palju unustanud.
Suvi' 88; august '91; vabadus; vene vägede lahkumine; segased, kriminaalsed üheksakümnendad; rikkad ja vaesed; elanikkonna kihistumine; rahvusküsimused...
... AEG ON MÄRGATA!

Üks pilt ärkamisajast:

Pilt

Tartu kümnendate muusikapäevade esimesel vabaõhukontserdil 13. mail 1988 lehvitasid esimestena rahvusvärvides lippu kaks noormeest lauluväljaku tagareas. Mitmetunnisele kontserdile oli kogunenud ansamblite kuulajaid 12 000..

Öölaulupeod said alguse 6. juunil 1987. aastal Tallinnas (eksib see, kes dateerib aastaga 1988!!! Vale!).
Käimas olid puhkeparkide direktsiooni poolt korraldatud vanalinna päevad.
Nimetatud kuupäeval jäid Tiiu, Korsten, Pelle, Tanel ning veel mõned inimesed kauemaks Raekoja platsile.
Väike kambake hobimuusikuid kogunes Raekoja alla, kus mängiti pilli ja loomulikult võeti ka laul ülesse.
Rahvas, kes kenal suveõhtul sealkandis ringi jalutas, kuulatas, peatus ning hakkas peagi kaasa laulma.
Järgmisel õhtul toimus samasugune kogunemine. Rahvast oli juba rohkem ja agaramad ronisid päevaste kontsertide tarbeks platsile püstitatud lavale ähvardades selle oma rütmitagumisega sootuks lõhkuda.
Lava jäi siiski terveks, sest möllu sekkus tollane lauluväljaku direktor Rita Mäger, kes palus see spontaanne rahvakogunemine Raekoja platsil lõpetada ja andis samas loa, et pidu võib jätkuda Lauluväljakul.
Ja jätkuski.
Tervelt nädal aega suundus igal õhtul rahvamass Lauluväljakule laulma.

Aastal '88 toimusid öölaulupeod vanalinna päevade raames juba ametlikult.
In Spe, Alo Mattiisen, Renee Eespere.... - ohh olid ajad!

Teeme seda taas, sest aeg on märgata.

Märkamisaeg 19. august Tallinna Lauluväljak kell 21:00.

Kogu info siin: http://oolaulupidu.postimees.ee/

Lisa: Kõigile klubi liikmetele ja aktiivsetele üritustel osalejatele teadmiseks, et seltsing Eesti Ladaklubi koguneb 19. augustil kl. 20:00 Ülemiste kaubanduskeskuse parklasse!

Särgid selga, lipp kaasa ja näitame kogu Eestimaale, et oleme autoklubi, mis töötab ja eksisteerib.

Mina kohal! :)

[Muudetud: 9-8-2008 logman]

[Muudetud: 17-8-2008 logman]
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Üritan liituda.
Kasutaja avatar
pedrox
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061, Vaz 21063, Audi A2 1.4, Audi A6 Allroad 2.7 Biturbo

Postitus Postitas pedrox »

Kindlalt kohal!
k
krister
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '80

Postitus Postitas krister »

Öö laulupeod 88 aastal toovad siiamaani külma judina seljale. Mäletan oma "esimest öölaulupidu" nii:

Olin siis 13-14. aastane poisike. Pealinna poiss nagu ma olen, hulkusin rattaga (vana)linnas ringi. Mäletan, et oli väga ilus soe ilm ja ma olin sõitnud Toompea vaateplatvormile. Raekoja platsil käis samal ajal Ivo Linna kontsert. Parajasti käis laul "Eestlane olen ja ..." selle laulu kestel tulin alla Raekoja platsile, kus oli hirmus palju rahvast.

Kui kontsert ära lõppes, siis räägiti midagi Lauluväljakul toimuvatest öö laulupidudest. Ei mäleta, et need laulupeod oleksid olnud Vanalinna päevade kavas. Ühel punkarite seltskonnal oli kaasas suur sini-must-valge lipp. See oli esimene kord mul seda niiviisi näha.

Läksin sõbra juurest läbi ja edasi lauluväljakule. Seal avanenud pilt oli võimas! Rahvas oli laulukaare all, lava selle vastas. Laval oli Ivo Linna ja lauldi Õllepruuliat, Mu isamaa armas, Ma vaatan paadist kiikriga, jne. jne. Lauluväljaku pressimaja kolme varda otsa ronisid mingid tüübid ja kinnitasid sinna eesti lippe. Eemal üleval, sõitis mootorratas Eesti lipuga. Tundeid on raske kirjeldada - see oli nagu unenäos.

Rääkisin kodus nendest sündmustest. Mäletan isa-ema pisut ehmatanud nägusid, kui kuulsid Eesti lippude lehvitamisest nii avalikult. Kuid ma ütlesin, et ühtegi miilitsat ei olnud näha ning hoopis kutsusin neid õhtul kaasa. Nad tulidki. Lauluväljakul olid nad ikka tükk aega vait.. vaid pisarad tulid. Siis laul ja tants. Mäletan veel valutavaid käsi - sest hoidsime kätest kinni ja üleval pea kohal.

Sellised memuaarid siis.

Praegune üritus tuleb kindlasti teistsugune kui ta siis oli, kuid arvan, et hetke maailma sündmuste valguses on teatud emotsionaalne laeng kindlasti olemas.

Kes saavad, minge kindlasti.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Et siis neli-viis nägu ongi valmis laulukale minema?
Kuidagi vähevõitu on teid, mu sõbrad... :( .
Kas on asi ürituse korraldajas (mõned poliitikud ja lavastaja Margus Kasterpalu) või viitsimatuses nime siia kirja panna, aga kordan veelkord üle, et oma klubiga saame näidata, et ka autoklubidel on olenemata valitsuse möödategemistest meie riigis rahvuslikul pinnal üht-teist kaasa rääkida.
Ladaklubi on jõud - päästame selle valla homme õhtul suure ühislaulmisega nii nagu seda tehti siis kui algas vabanemine aastakümneid vältanud okupatsioonist!
Meil on oma lipp, au ja uhkus, mida maailmale näidata.
Kasutaja avatar
Ronn
Ladaklubi Juhatus
Autod: 21043 - 2.0L
Kontakt:

Postitus Postitas Ronn »

Kes viimasel hetkel veel ümber mõtleb ja otsustab ikka tulla, siis otsige Ladaklubi lippu ja astuge julgelt ligi.
Kasutaja avatar
Moss
Foorumi kasutaja
Autod: erinevad illegaalid
Kontakt:

Postitus Postitas Moss »

Ma tulen kaen ka üle. Kahju et pole endal mälestusi sellest ajast, 85 sündinud ju...
m
marks
Foorumi kasutaja
Autod: Audi, BMW, Moškvitch

Postitus Postitas marks »

Oskab keegi kommenteerida, miks lippe jms sisse ei lasta?

[Muudetud: 18-8-2008 marks]
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Mis asja, selge sõnaga ju öeldud, et
Öölaulupeo turvaülem Eigo Sõster lisas, et laulupidu on eelkõige eestimeelne üritus, nii et eesti lippe loodetakse väljakul palju näha.

«Teretulnud on ka kõik teised lipud ja sõbralikult meelestatud loosungid. Inimesed võivad kaasa võtta Gruusia lipud, kui soovivad, kuid provokatsioonideks öölaulupeol kohta ei ole,» manitses Sõster.
Kasutaja avatar
kristjan92
Ladaklubi Liige
Autod: Lada Nova 21053 92' , Seat Cordoba 01'

Postitus Postitas kristjan92 »

http://oolaulupidu.postimees.ee/?id=27458
Koju tuleb jätta ka lipud, loosungid, plakatid ja muud esemed, mis ei sobi ürituse meelsuse ja kontekstiga ning tulla ei tohi ka jalgratta, rulluiskudega või rulaga. Kõik külastajad on kohustatud läbima isiklike asjade läbivaatuse.
Seda lugesin mina;)
Tehnika lolli käes on vanaraud!
Autosõit on nagu keeleoskus – seda tuleb praktiseerida; lõputult praktiseerida.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Jah, aga see keelab ju kaasa võtta lippe ja loosungid, mis ei sobi kokku üritusega. Keegi ei keela ju kaasavõtmast Eesti lippu. Jälgida lause ehitust. Ning miks jalgrattad, rulluisud ja rulad on keelatud, sest nendega ei ole lihtsalt võimalik seal liigelda, ilma, et sa kedagi ohtu seaksid,

[Muudetud: 18-8-2008 Mikk]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Meie autoklubi lipp on sellel üritusel omal kohal. Miks?
Sest kui Eestimaa oleks endiselt ENSV, siis võin anda pea, et meil poleks ei seda klubi, lippu, särke ja muud sümboolikat.

Kes on uurinud ajalugu ja kursis sellega, kuidas Eesti Vabariik kergekäeliselt ENSV-ks lasti muuta, see teab, et peale nõuk.vene sissemarssi keelustati ka absoluutselt kõikide teiste seltside ja rahvaühenduste tegevus peale EKP.

Meie klubi on üks paljudest, mis õitseb just tänu '87-l aastal alguse saanud laulvale revolutsioonile. Vot sedamoodi on lood, seltsi mehed (nimelt lahku kirjutet) ja oma kohalviibimisega saame anda oma hääle vaba Eesti poolt.
Valitsegu seda maad siis pealegi kasuahned poliitikud, meie oleme ikkagi üks ja ainus Ladaklubi, kel on oma maa saatuses midagi kaasa öelda. Ärge arvake, et sel pole kaalu, on ikka küll!
Tulge välja ja lähme, kaotada pole midagi. Võiduks võib olla aga see, et meist ei sõideta üle nii nagu Gruusiaga tehti. Ehk veab...
Kodus passimine või arvuti taga kirumine ja kommenteerimine ei anna midagi nagu ka meie klubiüritustest osavõtnud seda ammu teavad.

Midagi meeleolu loomiseks:

http://uk.youtube.com/watch?v=HzYqYh6xu7M

http://uk.youtube.com/watch?v=_epUNDItz ... re=related

Ja spetsiaalselt Mossile kaadrid ajast, mil solistid olid meievanused ning mina 17-ne aastane poisike, kes läks sügisel vene kroonusse...

http://uk.youtube.com/watch?v=fe-dxVMoM ... re=related

On aeg tõsta need laulud, mis vahepeal hoolega purjutajate poolt ära nämmutati, tagasi ausse.

[Muudetud: 18-8-2008 logman]
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Minul plaan tulla, väike kompanjoon ka äkki kaasas ;) Särk selga ja laulma(nagu ma seda kunsti valdaks).
Kui keegi Tartu kandist läeb ja kahte vaba kohta omab, võib märku anda 53736330 ;)

[Muudetud: 18-8-2008 ando]
Jõud taga, peab minema.
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Me ka platsis!
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
d
doris
Autod: 2105, 21083
Kontakt:

Postitus Postitas doris »

ma tuleks teletorni poolt aga kardan et ei leia teid sealt never üles
Roolin nii kuis jaksan
a
AaClub
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Postitus Postitas AaClub »

Tere
Väike tähelepanek kui kellegil huvi liituda siis minul plaanis külastada vanatehnika lustisõitu kogunemist NÕMME TURU PARKLAS 19.00
Kohale plaanin vurada 18.30 ja 20.00 juba plaan olla ülemistes et liituda järgmise vahva üritusega!
Kui on huvilisi siis võite alati liituda, seltsis segasem!
Alari Altjõe (AaClub) 51 15 981

Rõhutan et ei kavatse sõidus osaleda vaid ainult kogunemisel Nõmmel !!!

Väike copi ka automoto foorumist!
Augustikuu kolmas teisipäev on 19.08.2008. Seekord oleme palunud omale giidi ekskursiooniks Padise kloostrisse. Kuna Padise klooster on meie kogunemiskohast Nõmme turu parklas 41 km kaugusel, siis ringsõitu Tallinna linnas ei ole võimalik teha.
Seekord ei ole võimalik päris tasuta üritust pakkuda. Giidi tasuks on 25 krooni täiskasvanult ja 15 krooni õpilaselt, koolieelikud tasuta.
Kohtumiseni 19.08.2008 kell 19.00 Tallinnas, Nõmme turu parklas.
Indrek
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Algselt postitas: doris
ma tuleks teletorni poolt aga kardan et ei leia teid sealt never üles
Kämbil tuli ettepanek, et lauluka juures võiks proovida parkida pigem kuskil Lasnamäe nõlval. Sealt ehk ikka leiad, kui saame sinnagi parkida :P.
Eks näis, paras segadus tuleb kindlasti.
Täna veel Kanteri kuld (Jesss!!!) ka lisaks, mis kindlasti hoogu lisab.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Võimas ja tore, et seltskond kokku tuli. Eestlane olla on uhke ja hää ning samuti on tore olla Eesti Ladaklubi liige.
Emotsionaalne inimene nagu ma olen... jah peab ütlema, et isegi pisar tahtis kohati silmanurka tulla.... eks loomulikult inimesed, kes neid õigeid öölaulupidusid näinud, ütlevad, et see pole see õige ikka, aga ikkagi ülimalt lahe ja võimas elamus.
d
dasf
Autod: 2x2105 2xBMW
Kontakt:

Postitus Postitas dasf »

kah kodus ja õnnelik suur seltskond klubilisi koos tore oli.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Võimas!
Sügav kummardus kõigile, kes ei pidanud paljuks kohale tulla.
Lipu alla kogunes või tegid visiidi tublilt üle kümne klubi liikme. Lisame neile aktiivsed toetajad + naised ja lapsed.
Märkimisväärne seltskond.

Sain kinnitust mõttele, et oleme väga hea liit, kel pole tähtis ainult autondus, vaid meie seltsing (kas pole armas sõna?) on omaette jõud, mis täis elu edasi kandvat elutahet.
Super, poisid-plikad! Hoiame seda!

Üks lugu meie nurgast vaadatuna:
http://toru.ee/view/7a668c5652bd[img]ht ... d/7456.jpg[/img]
Vasta