Kiirendusvõistlus Vaol 25.augustil 2007 kell 14:00. VIDEO!

Juba toimunud üritused
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

25.08 kell 14.00 kiirendusvõistlus Vao kiirendusrajal. Ise olen põhimõtteliselt kogu aeg kohapeal olemas, nii et kohale võib saabuma hakata juba üsna varakult. Otseselt raja äärde lähen ilmselt kuskil poolteist tundi varem. (Rada 500 meetrit kodust)
Kiirenduse pikkus oleks 400 meetrit, korraga kiirendaks üks auto, sest ajavõtusüsteem rohkemat ei võimalda ja samuti on nii ohutum. Ajavõtu süsteem on elektrooniline ja aja saab kümnendiku täpsusega. Start toimub kahetulelise foori abil.
Osavõtumaksu on klubilistele 40.- ja mitteklubilistele 50 krooni. Auhinnad on korraldatud Valdzi poolt
Võistluskatseid oleks kaks ja võitja saadakse parima aja järgi (katseid võib ka rohkem teha oleneb kui palju on tulijaid). Proove teeks kaks katset(või ühe oleneb osalejate arvust). Raja ääred ja plats parkimiseks niidetud(Piisavalt suur ja ilmselt pole seda meil vajagi).
Nii et tulge kohale, usun et ei kahetse:)

Ja ürituse reeglid http://www.zone.ee/mikktalv/reeglid/

Ja kui keegi hakkab hommikul tulema ja märkab, et on eksinud helistagu julgesti telefon on 53405819

Pilt

[Muudetud: 8-25-2007 Priidic]

[Muudetud: 25-8-2007 logman]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Kui palju see süsteem voolu vajab? Watte või kW pean silmas.

Muide samas küsimus, et kuhu kuradile on kadunud planeerimiste lahter? Olen ma ainus, kes seda ei näe?

[Muudetud: 27-7-2007 logman]
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Ei seda ei leidnud ka mina, muidu oleks seal all see teema olnud. Watte ei ole erilist nagu nii tohutult vaja, rohkem oli asi pinges, kuid mis need väiksemad generaatorid on, ma arvan et kui väljund pinge on 220V ja võimsus kuskil 300 W siis on enam kui veel. Kindel päris ei ole, pühapäeval täpsem vastus, loodan et selleks ajaks olen ka süsteemi ärakatsetanud.(laupäev jääb ühe teise ürituse tõttu lihtsalt vahele- väinjärve veepidu ja ümber järve jooks).
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Võimsust vaja teada selleks, et kui kupatus tarbib alla 1kW, siis on õhkõrn lootus saada sinna väike 220v bentsugenekas, mis umbes sama suur kui üks läpakakohver.

Pilt

Muide, selline genekas kuluks ehk lausa klubile osta, kui vajalik summa kokku saaks, kannatab kindlasti ka alet kaubelda.
Või siis tiba kangem:

Pilt

Müüjaks: Hortulus OÜ http://www.hortulus.ee/tooted/generaator.htm

Pärnu mnt. 368
11625 Tallinn
Tel: 372 6726820

See pisem, esimesel pildil käiab paagitäit ehk 2,3 liitrit bentsu läbi ~7h. Eelmisel talvel toitis metsas haagisele voolu. Rahul olin.

[Muudetud: 27-7-2007 logman]
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Seda kindlasti, et ta alla 1 kw tarbib selles ma ei kahtlegi. Muidu saaks ma töö juurest tuua diiselgeneraatori koos tasuta kütusega, aga selle hetkel ma vist enam ei tööta seal firmas.

Aa ja võistlusklasse oleks kolm, nii nagu ka campil, lühike ja pikk vänt ning vabaklass. ilmselt vabaklassile auhinda ei plaani aga eks näis mis targemad ütlevad. Ja siis teemasse võib praegu ka kirja panna, kas üldse on huvi, palju on tulijaid. Siis teab kuidas asja planeerima hakata, mis auhinnad, kuidas parkimist korraldada, kas tuleb mingi lisa tee kinni panna, milliste inimestega mida läbi rääkida.

[Muudetud: 27-7-2007 mikk 17]
Kasutaja avatar
Jonx
Foorumi kasutaja
Autod: 2101
Kontakt:

Postitus Postitas Jonx »

Olen arvatavasti tulemas, loodan et punase 013-ga ja idee on väga hea :)
Autoorienteerumine, Linnaseiklused, Seikluskoolitused, Suvepäevad - http://www.seiklusministeerium.ee
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Aga kas siis laupäev või pühapäev, mõhimõtteliselt lihtsalt formaalsuste jaoks seda vaja teada. :)
aa ja kiirenduse täpssem pikkus on ikka veerand miili, mis teadupärast on nats rohkem kui 400 meetrit, pean maa üle kontrollima, kas tähistused on ikka õiged.

[Muudetud: 28-7-2007 mikk 17]
t
tiit
Foorumi kasutaja
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

? Maksimaalne võimsus: 1000 VA

? Jätkusuutlik võimsus: 800 VA

Tähendab seda et tegelik võimsus on 600-700 W
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Algselt postitas: tiit
• Maksimaalne võimsus: 1000 VA

• Jätkusuutlik võimsus: 800 VA

Tähendab seda et tegelik võimsus on 600-700 W
Seda küll, aga vajamineva kW toidab kah ära. Testitud ;)
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii, pange aga julgelt om mõtted kirja, ons siis üldse tulijaid, siin mõne autopärast ei ole mul küll seda huvi korraldama hakata.

[Muudetud: 3-8-2007 mikk 17]
d
dasf
Autod: 2x2105 2xBMW
Kontakt:

Postitus Postitas dasf »

olen tulija
p
Priidic
Ladaklubi Liige
Autod: Samara 2108 Baltic

Postitus Postitas Priidic »

samuti kohal
9x mõtle, 1x postita!!! :cool:
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii asjalood niimoodi, et kuupäev on siis nüüd paigas. toimub 25.augustil, siis toimub vaol ka rahvasprint, et mõni saab kohe kaks kärbest ühe hoobiga ja samuti vao küla suvelõpu pidu. Käisin täna vao külaseltsi esimehega rääkimas, tema on asjaga päri ja nüüd on ainult formaalsused täita, taotlus nii valda kui ka külavanemale. Samuti teekisn eelregistreerimise koos osavõtumaksu tasumisega. Osavõtumaks kulub nii auhindade kui ka üritusega seotud kulude katteks, nagu näiteks bensiin geneka jaoks, kiiruse piiramine kindlal teelõigul ja võib-olla ka mingi tasu ajavõtusüsteemi eest. Kuid küsimus kas kasutame kõigile tuntud konto numbrit või sobib kui ka oma kontot kasutan.(See küsimus just klubi juhatusele suunatud). Ise pakkuks välja osavõtumaksuks 40 krooni, kuna autosid vist ei tule eriti palju ja näiteks kiiruse piiramine maksab juba üksi 400 krooni. Mõned kulud üritan ikka küla kaela ajada, siis läheb raha auhinndadele ja arvan et auhindadeks võikski olla ümbrikud mingite summadega.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii vaja oleks siis kellegi poolt generaatorit ja vähemalt kahte raadiosaatjat ja ilmselt ka helkurveste, samuti piisaks kahest ja vähemalt ühte inimest, kes oleks kas nõus aegu kirjutama või siis finisis mahasõitu suunama.
e
Eve
Foorumi kasutaja
Autod: 1971 BA3-2101
Kontakt:

Postitus Postitas Eve »

Raadiosaatjad on meil olemas ning samuti kuulub klubile kaks helkurvesti, nii et nendega probleemi olla ei tohiks.
Kindlasti leiab ka vabatahtlikke, kes on nõus korraldusel abiks olema.
Minul isiklikult oleks vaja teada ürituse oirenteeruvaid kellaaegasid.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii seda üritan homme täpsemalt täpsustada, sest mind ilmselt tahetakse appi ka rahvasprindile. Aga kas selline summa on siis vastuvõetav? Kui on siis minugi poolest võib raha aga üleval oleval kontol maksma hakata. Registreerimist pean nüüd mõtlem kuidas tööle panna. Samuti täpsustuseks mõned reeglid:
Auto peab olema tehnilises korras, kehtiva ülevaatuse ja kindlustusega, juhul kui auto nendele reeglitele ei vasta ei sa ma starti lubada.
Juht peab KINDLASTI OLEMA KAINE!
Juhil peavad olemas olema kehtivad load, juhul kui on poolikud peab peale kiirendust starti tagasi naasemisel olema lubadega kõrvalistuja nii nagu seda näeb ette seadustik. Juhul kui load üldse puuduvad peab peale kiirendust rooli istuma lubadega isik(tagasi sõit kulgeb mööd üldkasutatavat teed, kiirendus ise suletud alal).
Täpsema juhendi esitan natuke hiljem, kuid nüüd peaks olema enamus tähtsamad punktid kirjas. AA ja kui keegi tuleb vabaklassi sõitma masinaga, mis suudab veerand miili alla 11,00 sek sõita, siis teda ma kahjuks turvalisuse tõttu rajale ei lase(kuid ma ei usu, et kellelgi klubis selline auto olemas on, mis ka ülevalolevatele nõuetele vastab)
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Genekas on enam-vähem-peaaaegu et kindel. Lubati vähemalt 99%.
Osalustasu täpsustamisel, aga peaks kah lähipäevil selguma. Suur ei tule, selle pärast ei maksa muretseda.
Auhinnad lubas jällegi Valdz orgunnida. Tänud ette.

Ja ühest asjast tahaks veel rääkida. Kes Wintercambil olid, need peaks teadma juba natuke kohalike omavalitsuste rea kohta, teistele lihtsalt silmaringi laiendamiseks edasiste ürituste orgunnimisel.
Valdadele on riigi poolt eraldatud natuke x-summasid just sellisteks noortele mõeldud ürituste korraldamiseks või toetamiseks, kui keegi tahab teha midagi sarnast, nagu Mikk just ette on võtnud. Tasub küsida julgelt, see ei tohiks olla kunagi probleemiks. Raha otseselt ei saa, aga nagu siin Mikk mainib, et kiiruse piiramine maksab ka midagi, siis saab asjad ajada vahel ka nii, et see raha tuleks valla poolt. Muidugi sõltub ka vallast ja nende hetkeseisust, aga talvel saime just selle eest natuke "pahandada", et Helme vallalt mingit toetust ei soovinud. "Pahandajaks" oli siis vallavanem, kes kah salamisi vaatlejana osalejate ridadesse imbus ja õhtusel autasustamisel selle ära märkis.
Kui ma ei eksi, siis Summercambil toimunud kiirendusvõistluse rõõmud (tee kinnipanek, märkide kasutamine) maksti kah Käina valla poolt kinni. Tiit oskab ehk paremini kommenteerida, ise ma selle poolega kursis pole.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii saigi siin suheldud ja osad kulud ilmselt lähevad jah valla katta, sest kiirus võetakse maha ja seda raha minu käest ei küsita, vähemalt esialgse jutu järgi.
Seda ilmselt selletõttu et toimub ka see rahvasprint. Külaseltsi esimees küsis et kas soovime karikat ka, et ta läheb nagu nii tellima, aga nagu ma aru saan siis selle eest hoolitseb Valdz.
Ja praeguste juttude järgi tundub, et organiseerimiseks ei lähe nii palju raha vaja kui ma algul arvasin. Raja korrastamise üritan kah kohalike meestega kuidagi kokkuleppele jõuda ja sinna raha ei tohiks kuluda.
Nii et kui arvate et 40 krooni palju, siis võite kärpida, sest raha kulub ainult auhindadele ja genekale. Ajavõtt on veel täpsustamisel, aga selle saab ilmselt ka teenetega tasutud. Täna lähen avaldust viima siis räägin jälle täpsemalt. Ja sellega ma olen kursis, et vallale mingid summad on eraldatud, olin enne koeru valla noortevolikogus, kuid hetkel on need summad piiratud ja õnneks polegi neid ju vaja.
NB! väike märkus veel. hetkel veeel ei ole kõigi osapoolte nõusolekut saanud(kuna pole lihtsalt kõigi vajalike inimestega rääkinud), nii et ei tasu veel maksma kiirustada. Ürituse toimumine on hetkel 85% tõenäosusega.
Nii tekkisid väiksed probleemid parkimisega. Kui tuleb 15 autot ei tohiks probleeme olla, aga kui rohkem pean minema talunikega rääkima, et nende heinamaad kasutada. Ise arvan, et niipalju autosid ei tule, kuid siiski parklat meile kauplema lähen.
Ja kas selline kellaaeg nagu 14.00 sobib.

[Muudetud: 5-8-2007 mikk 17]
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Via sel päeval Moskvas....
Jupid Venemaalt!
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Kahju, nüüd enam päeva muuta ei saa, kui kellelegi veel ei sobi, siis tõesti ei ole enam midagi teha, sest avaldused on antud ja kui avaldusele panin oma nime siis soovitati, et äkki paneks ikka isa oma et tema vähe autoriteetsem inimene.
mõned inimesed arvavad et mind ei saa tõsiselt võtta ja kui ma nüüd veel päeva hakkan muutma, arvan et mind eriti teist korda jutule ei taheta võtta.
Nii et ei ole midagi teha:sein
Vasta