Nüüd on minu silmad siis põhjalikumalt Hiiumaad näinud...

Pedrox valgustas juba minu veidi ebameeldivalt alanud laupäevahommikut kaunil Läänemaal
Ei hakka omalt poolt midagi lisama, ainus asi võib-olla see,et tee ääres pole mul 07-t veel kordagi remontida tulnud.
Kui Hiiumaale jõudsime siis olid probleemid nagu imeväel kadunud ja kõik toimis nagu õlitatud välk...

(vähemalt mul rohkem käsi määrida ei tulnud,õlitaset tuli muidugi jägida,sest auto on sõitnud 264.5 tuhat ilma kapremondita ja neljanda silindri kolvirõngastega on miskit lahti...

)
Kohe kui selleks aja leian, et kolb päevavalguse kätte tirida, valgustan kaasvõitlejaid, kuhu kotermann pesa oli teinud.
Korraldajatele
kestvad ovatsioonid minu ekipaazi poolt,eriti pisi Edwardi poolt, kes mainis, et Ladaga on ikka äge sõita...

( see auto kuulus varem tema vanaemale,hooldas aga tema issi)
Kuna Summercamp 2007 oli planeeritud militaristliku kallakuga siis varustasin end kapis leiduva piirivalve jopega ja piduliku vormi juurde kuuluva mütsiga (andku mu endised ülemused mulle andeks poolikut vormiriietust aga pidulik paraadvorm täies aus ja hiilguses lihtsat ei mahtunud autosse ...

....)
Hingelt jään ikkagi truuks EPV lipule, praegugi suhtlen ja hoian end kursis Ikla kordoni tööde tegemistega!!!
Kõpu kordonis tundsin end nagu kala vees,kohe kodune tunne tekkis, vaadates kaasaegset radarit ja et mitte pühapäeval lahkuda ilma,et mu silmad pole radarmasti tipust saanud vaadet merele ja Hiiumaale nautida, tegin ka selle teoks, et jalutasin treppi mööda masti tippu,vaade oli SUPER!
Pühapäeval siis lahkusime Kõpu kordonist ja kasutasime Luidja ranna päikesepaistet ja mõnusa lainega merd.
Edasi sai kurss võetud Kukka kivi juurde ja kuna Kõlunõmme seal läheduses siis külastatud ka õemehe sünnikodu...(Õemeest kahjuks pole enam meie seas, vaid ta puhkab Tori kamistul juulist 2003)
Et sinna õige teeots leida, tänud ühele hiidlasele, kes parajasti koduõues suitsuahjust soojad lestad välja võttis ja mullegi sai kuum lest kaaslaseks autosse...

Kuna mul oli broneering 00:00 väljuvale praamile siis nagu kiiret ju polnud...

aga ekipaazis oli ka tööinimene, kel esmaspäev polnud teps mitte vaba päev, vaid Pärnus ilusalongis Venus ametis olla, võtsime ühel häälel vastu otsuse üritada saarelt lahkuda varem kui ametlik kell kukub...See meil muidugi ei õnnestunud,sest elav järjekord oli vähemalt 1,5 kilomeetrit ja lõpptulemus oleks olnud üks ja seesama - 00:00 praam, millele meil nagunii juba broneering olemas oli.
Ei hakanud järjekorra lõbusat olemist segama, sõime ära suitsulesta,grillvorstid,rüüpasime tassi kohvi ja sõitsime sadama parklasse,kus kohtusime veelkord moosmoosicu pere ja grimesi ekipaaziga.
Ülesõit öisel merel oli mönus,puhus mahe ja soe meretuul,nautisime romantilist ööd merel ja üks seltskond VW -ga tundis huvi mis värk Hiiumaal küll toimus,et nii palju Ladasid näha oli,eks selgitasin olukorda ja kiitsin Tartsi autot ja Ladaklubi ettevõtmisi...
Ca 01:30 istusime tagasi autosse, meie taga olevast VW-st käis sähvatus fotoka välklambist...(kui seltskond juhtub seda foorumit lugema siis tore oleks oma auto tagaosast ka pilti omada)
Rohukülast sai liigutud Haapsallu,et kontrollida ühe tagarehvi rõhku,paraku sealsed 2 bensujaama ei paku sellist teenust, egas midagi,edasi Lihula poole,peatus Kasari sillal,kibekiiresti üks sigarett ja öised vaated vanast sillast fotoka mälukaardile ning peagi terendasid Lihula bensiinijaama tuled,paar kohvi, tagarehvi veidi õhku juurde ja olingi Ahastes.
2107 Võlla-Ellamaa kõrtsi talli, ekipaazi Heinekeni õllesõber magama

, Ford Mondeo tallist välja ja teekond jätkus Surju valda.
Vaat nüüd hakkas väsimus mind murdma,tegin pöörde via Balticalt Valga peale,peatusin 100 -se märgi juures, autost välja ja hommikvõimlemine, sest tee telgjoon väreles silme ees nagu miraaz kõrbes...

Värskenduskuur läbitud ja olingi Surjus,seal tegi ekipaaz ühehäälse otsuse,et piloot peab magama, piloodil polnud selle vastu mitte midagi,kohe teki alla ja minu jaoks oligi Summercamp 2007 lõpule jõudnud...No ei jõua mina ära kiita selle padja pehmust...

P.S. Fotosid sai kokku 856 MB, natukene läheb aega,et teha valik,mida netti üles lükata...Kui üleval,annan teada.
[Muudetud: 24-7-2007 Indy]