Teeme Ära 2008 - Tule aita puhastada Eestimaad

Teeme Ära 2008 - Tule aita puhastada Eestimaad

Juba toimunud üritused
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Täitsa ikaldus jah. Eriti hull, et haigus leidis üles nii ilusate ilmade ja eriti veel vabade päevade ajaks:sein
Äkki peabki pärnaõie teed proovima, kummel hakkabki tüütuks muutuma:puzzled

Kõikidele prügiga võitlejatele edu ning mõnusat koristuspäeva!
l
Laada
Foorumi kasutaja
Autod: Nokia, Nolada.

Postitus Postitas Laada »

Algselt postitas: logman
Täna hommikul (30.04.) oli kuulda raadiost jahmatamapanevat uudist, et inimesed on viimastel päevadel asunud agaralt oma seismajäänud rämpsu eriti suure innuga metsaalla vedama.
"Vabatahtlikud koristavad selle ju nagunii ära!"
Krt. küll, nagu meil tõesti muud teha poleks, kui kulutada oma aega ja raha selliste idiootide peale. Käed tuleks raudu panna taolise sovjeediaegse mõtteviisiga kodanikel :kuri

[Muudetud: 30-4-2008 logman]
Aga kas keegi ära tegijatest on üritanud legaalselt ntx katuselt maha võetud eterniiti utiliseerida?? Ei ole? Möhh?

Selleks ei olegi ühtegi normaalset võimalust. Olen 2 kärutäit praeguseks maleva tn ladustamisplatsile vedanud, minul tuleb sinnani u 30km u pool sellest läbi linna. Ning lõpuks loobitakse kogu rämps maha sisuliselt pealinna majade vahele. Kusjuures kogu see ladestamine ei maksa üldse mitte vähe.

Ise ma rämpsu metsa alla mingil juhul ei vii, aga teatud mõttes saan väga hästi aru ka nendest kes viivad- pole normaalset alternatiivi ju.

Metsaalused saaks puhtaks siis kui oleks korraldatud jäätmevedu nii, et iga inimene mõistlikult ja mõistlike kulutustega oma prügi ära anda saaks. Kuni sellist võimalust pole seni võibki igaaastaseid ärategemisüritusi ära tegema jääda.
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Aga vaatame eterniidi või tegelikult ükskõike mille muu ostmist. Inimesed, kihutavad läbi mitu erinevat poodi, ostavad omale asjad kokku. Sealjuures saadakse asjad endale kohale tuua kasvõi teisest Eestimaa otsast. Makstakse nii asjade kui transpordi eest. Kui aga mingit asja vaja enam pole, siis peab sellest tasuta lahti saama:sein
Tegelikult peaks juba midagi ostes mõtlema, mida ma sellega siis teen, kui mul seda asja enam vaja pole.

Metsa või kraavi prügi viskamine ei ole üldsegi tasuta lahti saamine, selle koristamise eest maksab lihtsalt keegi teine. Ringiga jääb sellel samal prügi metsa loopijal midagi muud saamata. Näiteks jupp paremat teed või parem koolimaja lapsele, sest vald või linn peab raha hoopiski tema enda lolluse koristamiseks kulutama.

Minu meelest on asi lihtsamast lihtsam, jätkub inimesel raha asja poest koju vedada, peab jätkuma raha ka selle sama kasutu asja ohutuks kõrvaldamiseks.

Muidugi saaksid vastavad asutused prügi ära andmist paremini korraldada, sellele ma vastu ei vaidle.
m
Metalhord
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21063, Citroen Berlingo, Gaz 24

Tänane prügiralli:)

Postitus Postitas Metalhord »

Metalhord, Madis ja Laurimetall jäid üritusega väga rahule. Jääme ootama järgmist aastat:rolleyes Prügihunnikust sai leitud endale üks korras tööriistakott ja vimpel kirjaga - Autom Jäärada.
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Eterniidi koha pealt, jah olen proovinud ja on ka õnnestunud, kui inimesel piisavalt tahtmist on leiab ka õige koha....samas on puudu aga igal pool erinevatest konteineritest, kuhu sorteeritud prügi panna jne. aga see selleks, et mitte viriseda lõin ise käed külge ja läksin mets alla koristama ja teate kui huvitavat rahvast võis kohata.... seltskond oli kirju, aga kõik ametsi ühe asja nimel.... mina jäin üldkokkuvõttes rahule, kuigi nuriseda saab alati, olid korraldaja suure töö teinud.... ja tänud ka siin kohal Eltsile ja Gerlile toreda meeskonna eest ja teised tänud meie teami teisele "rühmale" Robile ja Katile... oli tore:D

NB! kõik oma kehad kontrollisid üle peale üritust, et ega puuke leidu? seda tasub ka järgmine päev veel teha, sest puuk võib kuskil riiete või asjade peal alles ringi ronida ja alles hiljem liha maitsma tulla..

[Muudetud: 3-5-2008 mikk 17]
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Autod: 2107 1992
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Oh, ma..... väsisin ikka päris ära. Positiivse ellusuhtumisega rahvas oli kohal.
Lõpetasime õhtul kell kaheksa.

saun oli lõõgastav ja õnneks ütles peremees, et tema eriti ei kannata, ning ei kütnud eriti tuliseks, mõnus pehme saun oli.

tänud Eldur'ile, Gerli'le, Mikk'ule teiega oli hea koostööd teha.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Eterniidiga on jah nagu parajasti on. Oleme veel nii piisavalt lollid, et sellest materjalist ohutult lahti saada ei oska vist keegi. Sama kehtib autorehvide kohta.
Aga tasub ennast pisutki harida enne, kui hakata lihtsalt loodust reostama. Paar linki siinkohal ehk abiks:

http://www.landfill.ee/?koht=4&id=1162
http://www.envir.ee/996
http://www.ragnsells.ee/index.php?page=119

Lingid minu poolt tasuta, samuti on teatud jaamades ohtlike jäätmete, sh. eterniidi äraandmine TASUTA.

Tegelikult hakkas täna silma ka selline asi, et rämps vedeleb hoonestamata kinnistul (metsamaa) ja samas kõrval on teisel kinnistul asuva maja nn. tagahoov, kustkaudu on siis oma kasutult seisma jäänud kodutehnikat sh. ka kirutud eterniiti lausa mõnuga naabri metsa veetud.
Nüüd pidi enne selle laga koristamist helistama numbrile (juhendis oli nii kirjas) ja vastas arvake ära.... - justnimelt majaomanik, kellele vana rämps kõiki jälgi uurides kunagi tõenäoliselt kuulus. Hea on ju vedada oma prügi naabri maale ja siis teatada, kus mis täpselt asub :P. Tark mutt juhtus olema :D, ülearu tark, kaval raip omaarust :kuri.

Tahaks veel öelda, et kahju, kuradima kahju, et kadusid ära sedalaadi suured kevadised koristusüritused nagu olid nõukaajal. Hoogtööpäevad oli asja nimi. Erialatööle kedagi neil päevil ei sunnitud, selle asemel tegeleti kohustuslikus korras paaril päeval maikuus heakorrastustöödega.
Kui nn. uus eestiaeg algas, siis otse loomulikult heideti kõik vanad ja väsinud veneaegsed valed kombed kus see ja teine (väike võrdlus autodegagi ;) ).
Ma ütleks, et selline asi tuleks küll uuesti ellu äratada. Hetkel jäi mulje, et kümmekond aastat pole keegi midagi rookinud. Rämpsu muudkui kogunes ja kogunes kuniks siis täna midagigi sai ära tehtud. Niipalju kui jõuti.

Tundub, et aasta pärast tuleb operatsiooni kindlasti korrata. Ja siis juba paremini organiseeritumalt. Samuti peaks jääma kevadesse teatud päevad (üleriigilised paar koristuspäeva), mil prügi äraandmine oleks kõigile täiesti tasuta - puhtama keskkonna nimel. Kõike ei saa rahasse arvestada ja jäätmejaamad võiksid sellisesse eesmärki ka oma väikese panuse panna.

Lõpuks mul fotokast ka mõned pildid, mis näitamist tahavad.
Tehtud tööpäeva lõpus ja kaks klõpsu ka kevadise Võrtsjärve veerel. Aktsiooni enese jäädvustamiseks polnud lihtsalt aega.
Nagu ikka, pildistatud jaanuaris 2005 :D

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Tänud kõigile asjalikele, kes olid valmis liituma, aga teatud põhjustel pidid kõrvale jääma. Eks teinekord teeme siis jälle, kui tarvis.
Suurimad tänud kõigile, kes aitasid töökat päeva nõu ja jõuga sisustada.
Rehkendasin, et paar tonni prügi sai vist küll kambapeale (2 masinat) kokku koondatud. 7 koormat, a' miski 200kg või rohkemgi umbes. Abiks ikka noh.

Ehh, näeme veel!

[Muudetud: 3-5-2008 logman]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Eile, peale tööd sai pisut vesteldud ka Rõngu valla Hellenurme lipujaama pealikega.
Tundsin huvi selle pildiloleva raualasu järgneva saatuse kohta (no suu hakkas vett jooksma - raha vedeleb :D )ja tuli välja, et Rõngu noored tahavad Jaanipäevaks kutsuda peoplatsile tantsuks-kuulamiseks mängima ühe üle keskmise kuulsa Eestimaa bändi.
Vald suudab selleks finantseerida kaks kolmandikku, ülejäänud raha peavad noored ise leidma. Nüüd ongi neil ideaalne võimalus see leitud ja kokkukogutud metall rahaks teha ning maksta ära esinejatele puuduolev summa.

Mul otse loomulikult jäi hinge kripeldama tõik, et miks meie, Eesti Ladaklubi, ei viitsinud sellist rahateenimise viisi ära kasutada ja tõsta teenitud summaga näiteks kahe aastas toimuva suurürituse korraldamise ja läbiviimise taset....
....või suunata see heategevusse aitamaks piskuga meie maa kõige väiksemaid, kel pole õigeid vanemaid ja kodu.

Lihtsalt, natuke miskit ka Teie, lugejate hingele ja võib-olla et mõtiskluseks, kui tuleval kevadel samasugune aktsioon peaks korduma.
Miks mitte kasvõi ise korraldada, kui üleriigilist üritust ei toimu?
Palju mõtteainet.... :rolleyes

Veel mõned pildid Hellenurmel toimunust:
http://nagi.ee/photos/kilpkonn/sets/91003/175735/

[Muudetud: 4-5-2008 logman]Pilt
Kasutaja avatar
arvi100
Ladaklubi Auliige
Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85

Postitus Postitas arvi100 »

Vaadake nüüd kõik seda valge mütsiga "kavalpeast" tädi
taamal.

Pilt

Tal jätkus nahhaalsust registreerida oma prügimäge kui ühte
valupunkti aktsioonis Teeme Ära 2008.Meist eemal omaette
majandades hõikas et nähke,siin on teile veel rauda.
Kraami oli kohe igasugust:elektripliit,televiisor,kanalisatsi-
ooni torud,4 rulli tutikat okastraati,Jawa osi ja muidugi lasu
eterniiti.

Ma tõesti loodan et see koristusaktsioon natukenegi raputas
Eestimaalaste teadvust.Selle tegelikku mõju saaks teada
järgmine aasta samal ajal kui toimuks uus laupäevak! Kuid
sellise tingimusega et eramaal olevat prügi saabv ka regist-
reerida,kuid MITTE ÜHTEGI koristusmeeskonda peale EI saadeta.

Minu kaotused:kaasavõetud kirves,kui töövahend, leidis koha
kellgi abistava käe läbi prügihunnikus.Kive jätkus ka minu ?iguli tuleklaasi jaoks mis hävines koos pirniga.
Messile tänud sauna eest!Mõned fotod lühikommentaariga
leiad siit:http://www.yep.ee/arvi100/2y11696/
Masin on kasin - Grigori Šaakašvili
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Minu noorema tütre tehtud pildid siis ka netis vaatamiseks olemas:

http://www.yep.ee/janka36/1y65765/
l
Laada
Foorumi kasutaja

Võib ju linke panna või harida end palju tahes:spin aga siiski on kahjuks reaalne tõsiasi, et eterniidi utiliseerimiseks on 2 võimalust:
1. Oma transpordiga vedada maleva tn ladestamisplatsile.
2. Sokutada naabri kinnistule või metsa.

Tõenäoliselt saab tellida ka kusagilt äraveo, kuid tavakodanikul selle kohta infot hankida ei ole lihtne vähemalt minul ei ole seni teistsugust infot õnnestunud hankida.

Seetõttu jääbki minu jaoks arusaamatuks sellise kampaania mõttekus. Metsast võib küll prügi ära vedada ning kiruda prügi metsavedajaid palju tahes, kuid kui normaalset legaalset võimalust prügi ladestamiseks pole siis puudub ka võimalus, et metsaalused kohe uuesti prügiga ei täituks.

Minu arvates peaks riik ja omavalitsused selle koha pealt esmalt oma õla alla panema ja looma võimalused. Ka oleks oluliselt mõttekam paigutada ntx kevadeti teatud kohtadesse konteinereid nagu seda tallinnas veel mõned aastad tagasi tehti.

Muidu iseenesest tore ettevõtmine, aga minu jaoks just selle eterniidi utiliseerimisteemaga seoses nats absurdse mulje jättev.;)
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Algselt postitas: Laada
Võib ju linke panna või harida end palju tahes:spin aga siiski on kahjuks reaalne tõsiasi, et eterniidi utiliseerimiseks on 2 võimalust:
1. Oma transpordiga vedada maleva tn ladestamisplatsile.
2. Sokutada naabri kinnistule või metsa.
Mina siin küll KAHTE võimalust ei näe. Aga see on muidugi kinni inimese iseloomus ja väärtushinnangutes.

Täiesti absurdseks võib nimetada ka vaatevinklit, et minu jaoks on prügimägi kaugel ja vald, linn, riik võiks kinni maksta transpordi või siis tulla minu prügile tasuta järgi, või siis peaks looma minu elukoha lähedale jäätmejaama, mina aga viin oma sodi metsa, kui mulle häid tingimusi ei looda. Riik see olemegi meie, see ongi meie raha, jäätmejaama loomine maksab, jäätmete äravedu maksab, kõik maksab ja see raha tuleb kus kohast?....maksudest.

Eterniit kui selline - katusena oli hea küll, aga nüüd kui ilus uus katus peal pole selle vana jamaga midagi teha ja raha ka nagu utiliseerimisele raisata ei taha ja kärss on ka kärnas ja maa külmunud.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Minu arvates peaks riik ja omavalitsused selle koha pealt esmalt oma õla alla panema ja looma võimalused.
Väga vabandan, et üksiku lause kontektist välja kisun, aga minu jaoks on see hetkel (ja juba mitu kuud tegelikult) väga tähtis.
Mis või kes on sinu arvates riik, Laada?
Omavalitsused, saan aru, mis need on, aga riik?
Paluks definitsiooni.
Ja veel küsiks, et kuidas siis peaksid omavalitsused õla alla panema ja võimalused looma?
Kas need võimalused on siis loomata?
Kas sellest ei piisa, et on kokku lepitud või eelmisest sajandist välja kujunenud maa-alad, kuhu on antud luba prügi ühel või teisel moel ladestada?
Kas sellest ei piisa, et omavalitsused on andnud tegevusload jäätmekäitlejatele neil aladel tegutsemiseks?
Kivi tuleks pigem lennutada just prügiÄRIGA tegelevate firmate kapsaaeda, kui üldse kedagi kiruda tahetakse või kui üldse kedagi tingimuste puudumise, õigem oleks küll öelda, võimaluste nigela ja vale kasutamise pärast kiruda on tarvis.
Ka oleks oluliselt mõttekam paigutada ntx kevadeti teatud kohtadesse konteinereid nagu seda tallinnas veel mõned aastad tagasi tehti.
Vot see on superhea ettepanek! 10 punkti!
Aga see tuleks teha konkreetselt käitlusfirma juhtkonnale.
Tallinna linnavalitsusel ega ka linnaosade valitsusel pole siin enam mitte kui midagi kaasa mögiseda.
Köie jämedam ots on käest lastud. Prügimajandusega tegelevad meil ERAfirmad ja nende sooritusvõime sõltub juba ennekõike omanikeringi rahavajadusest. Linna omandisse kuuluvaid munitsipaalettevõtteid jääb aina vähemaks, kui enam üldse midagi alles on... Pole asjaga eriti kursis, minu viga.

Kõik on maha müüdud. Nüüd on järg ka juba metsade käes, aga see on juba teine teema....
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Nii lahe. Riik tehku seda ja riik tehku toda. Tallinna kesklinnast leiate küll Viru keskuse üles, sada asja suudate kah üht või teistmoodi koju vedada, asub see kodu siis kus tahes. Aga kui asi on vana, siis oleks nagu sant valmis. Oi ei saa ja pole võimalusi ja nii edasi. HALEDAD VABANDUSED!
Mis kuradi kasu oli koristamisest, kui arvamused ei muutunud. Öh, selle külmkapi utiliseerimise eest tuleb maksta, viime metsa, metsas ruumi küll. Eriti huvitav on minu arvates see, et inimene sõidab ju metsa, et oma prügi sinna laotada, see on ju ka kulu. Ja peale kulu rahakotile on see kallis värk looduse jaoks.
Aga noh, kui looduse poolt mõistust antud ei ole, eks siis tuleb talle sitta keerata. Edu!
Jõud taga, peab minema.
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Via viib prügi sinna kus ta olema peab - prügimäele.
Auto aknast prahti ei loobi ja metsas puhates muutub mu auto prügikastiks...... ja eterniidi hunnik asub mu enda grundi peal seni kuni riigiisad välja mõtlevad mis sellega teha....
Miks via koristama ei tulnud??? Via koristas ühte pisikest jupikest Valga linnas kus oli seda prügi ka tohutult... Vabandan kui tundsite minust puudust....
Pilt Valga linna prügimäelt:

[Muudetud: 5/5/2008 viaccess]Pilt
Jupid Venemaalt!
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

hmm, meil käib külas iga kevad ohtlike jäätmete ja suuremate olme/ehitustjäätmete kogumine.... minu teada valla poolt välja organiseeritud asi.
l
Laada
Foorumi kasutaja

Minu tekst on nüüd tõesti kontekstist väga välja kistud.

Minu mõttemaailm on niisugune, et see ei luba prügi metsa "võimisiganesmitteettenähtudkohta" loopida ning kohe kindlasti ei käi minu jutt olmeprügi v ntx autorehvide v vana õli kohta, sellistest asjadest loobumine on tõesti igati mõistlik.

Kes nüüd minu juttu lugeda viitsis see sai aru, et meelehärmi teeb see, et eterniidiga kui "ohtliku jäätmega" ei ole tänases eestis midagi teha. On ainult üksainus koht kuhu seda viia saab ja seal loobitakse see sisuliselt elumajadest mõnekümne meetri kaugusele maha. Ning sihukese asja eest peab maksma mitte vähe. Kuna eterniit iseenesest loodusele ohtlik pole, ohtlik on vaid lenduv asbestitolm siis saab ka laps aru, et ohutum on eterniit ladestada ntx metsa selle asemel, et see keset linna maha loopida?!

Idiootlikumat väidet pole ma veel kuulnud kui siin foorumis ühe kodaniku mõte, et miks siis eterniitkatusega maja ostes sellele ei mõtelnud.:lol No tule taevas appi. Pool eestit on asbesti täis nii katustel kui muu isolatsioonina.

Riik kui termin on tõesti ähmane. Maksan iga kuu tuhandeid mingiteks maksudeks ja asemele saan justnimelt virukeskuseid, sinivalgeid timbulimbusid või vabadusesambaid. Kui arsti juurde on vaja minna siis pean maksma. Kogu aeg kerjatakse ühe ja teise jaoks (ntx sünnitus- või lastehaigla jaoks) veel raha juurde. A tüüpiline eestlane on juba kord selline, et on kõigega rahul. Maksab korralikult maksud ja kui lisa küsitakse siis maksab juurde. Ning kui riik (loe antud kontekstis: vastavad ministeeriumid, ametkonnad ja asutused) oma töö tegemata on jätnud siis teevad selle ka veel lisaks oma raha eest ära.;)

Ei tahtnud üldse siinsetega tüli norida- väga tubli ettevõtmine ja kindlasti väga tublid ja toredad inimesed. Lihtsalt juhtisin tähelepanu asjale natuke teises valguses- enamus ilmselt pole lihtsalt teemaga sellise nurga alt kokku puutunud. Ja vastupidiselt mõne arvamusele leian ma siiski, et prügist loobumine peaks lagastamata looduse huvides olema võimalikult lihtne ja soodne. Heaks näiteks on autorehvide vastuvõtt- igati hästi korraldatud ju?!

Kui sarnane hulk kodanikke nagu kampaanias osales natukenegi häält teeksid ja tähelepanu juhiksid kitsaskohtadele prügimajanduses siis usun, et ka mõnigi omavalitsus korraldaks ntx konteinerikampaaniaid vms mis aitaksid vältida prügi metsa alla sattumist. Ega prügi ei lähe metsa alla ise- järelikult peab ikka kogu prügikogumise korralduses ja eks ka rahva mõtteviisis midagi viga olema. Kindlasti oleks märksa odavam tegeleda asja selle poolega, et prügi metsa ei satuks mitte seda pärast sealt otsida ja kokku korjata.;)
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Idiootlikumat väidet pole ma veel kuulnud kui siin foorumis ühe kodaniku mõte, et miks siis eterniitkatusega maja ostes sellele ei mõtelnud.:lol No tule taevas appi. Pool eestit on asbesti täis nii katustel kui muu isolatsioonina.
Lugesin teema uuesti läbi ja katuse teemal leidsin oma postitusest ainult:
Algselt postitas: robi
Eterniit kui selline - katusena oli hea küll, aga nüüd kui ilus uus katus peal pole selle vana jamaga midagi teha ja raha ka nagu utiliseerimisele raisata ei taha ja kärss on ka kärnas ja maa külmunud.
Minu mõte ei ole maja ostmisest. Ostes võib majale eterniit katteks ka jääda. Juhul kui tehakse katusekatte vahetus tuleb ehitusjäätnmed ja ohtlikud jäätmed eelarvesse sisse planeerida, mitte mõelda, et viin metsa, kus asbestitolm kedagi ei häiri.

Või siis mõtles Laada kellegi teise postitust?
l
Laada
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: robi
tuleb ehitusjäätnmed ja ohtlikud jäätmed eelarvesse sisse planeerida, mitte mõelda, et viin metsa, kus asbestitolm kedagi ei häiri.

Või siis mõtles Laada kellegi teise postitust?
eelarvesse planeerimine ei ole mingi probleem ja mina oma katuse viin muidugi sinna kus peab st keset tallinna linna.:lol ehkki terve mõistus tõrgub sellise asjaga tegelemast.

Kuid selline käitumine ei ole kindlasti kasulik mitte keskkonnale vaid teatud väga kitsa ringkonna rahakotile. Sellist asja nimetatakse absurdiks kus keskkonnahoiu nime alla toimub hoopis miski muu.

Ei mõtelnud tõesti seda postitust.

[Muudetud: 6-5-2008 Laada]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Väike järelkaja.

Postkasti potsatas järgmine kiri:

Armas vabatahtlik tiimijuht!

Sina koos oma meeskonnaga aitasid kaasa sellele, et meie armas Eestimaa enam kui kuu aega tagasi märksa puhtamaks ja ilusamaks saaks.

3. mail tegutses üle Eesti ühiselt rohkem kui 50 000 eestimaalast, kes näitasid selgelt üles seda, et suurte asjade kordasaatmise võime on meie väikesel rahval endiselt olemas. Sellel päeval korjasime metsadest ja teeäärtest kokku üle 6000 tonni prügi. Sellest prügist tahame vähemalt 80% suunata uute toredate asjade valmistamiseks, et prügi hulk meie Eestimaa pinnal hakkaks ka tegelikult vähenema.

Loomulikult tegime me kõik seda eelkõige seepärast, et hoolime
iseendast ja sellest ilusast maast enda ümber. Sellegipoolest tahame veel kord edasi anda oma tänusõnad -- just sellised inimesed nagu Sina ja kogu Su meeskond muudavad selle maa ja rahva nii võrratuks ning võimatud asjad võimalikeks. Tõeliselt uhke ja hea tunne on teie sekka kuuluda!

Oleme oma kodulehele www.teeme2008.ee üles pannud ka ühe galerii 3.
mail Eestimaa pinnal toimunust.

Lisaks on mitmed toredad firmad meie poole pöördunud sooviga kõiki teid ka omalt poolt südamest tänada. Seetõttu on meil hea võimalus teid paari
asjaga üllatada:

www.yacht.ee pakkus võimaluse loosida kõigi osalenud tiimide vahel
välja üllatusauhind -- 3-tunnine merereis 15-le inimesele Tallinna lahel. Selle üllatuse osaliseks said loosi tahtel tublid puhastajad tiimist nimega "Marjatar ja muud memmed-mutid". Palju õnne! Võtame teiega ise ühendust.

Paljud teist on tundnud huvi Teeme Ära 2008 T-särgi vastu. Meil on hea
meel teada anda, et nüüdsest on Teeme Ära 2008 T-särgid müügil Eestimaa Looduse Fondi internetipoes aadressil http://www.elfond.ee/est/pood . Särke on müügil piiratud hulk, nii et soovitame kõigil särgi-soovijatel kiiresti tegutseda.

Pikisilmi oodatakse kõiki teiesuguseid aktiivseid ja tublisid inimesi Eestimaa Looduse Fondi (ELF) vabatahtlike ridadesse. Just praegu, kui käes on suur suvi ja koos sellega ka Eestile omased iga-aastased metsapõlengud, on suur vajadus abikäte järele. Ka hetkel põleb turbaraba Ida-Virumaal Kuremäe kandis, millega seoses on kõigil soovijatel võimalus järgnevate nädalate jooksul külastada eksootilist osa Eestimaast, kuhu muidu naljalt ei satu. ELFi vabatahtlike tegevusest saad lähemalt lugeda: http://www.elfond.ee/teemad/meri/naftareostus/cat-418, samas saab ka liituda vabatahtlike andmebaasiga. Täpsemat infot ELFi vabatahtlike tegevuse kohta või teada anda oma soovist Kuremäele sõita saad agni@elfond.ee või telefonil 5184573. ELFi korraldatavate talgute kohta saad aga uurida aadressilt www.talgud.ee või tarmo@elfond.ee.

Palun saada see kiri edasi kõigile oma tiimiliikmetele, et ka nemad saaksid kätte meie tänusõnad ja ühtlasi pakutud võimalusi kasutada!

Suured suured tänud veel kord ja kaunist suve meie ilusal Eestimaal!

Sinu Teeme Ära 2008 toimkond.

See on viimane koristuspäevale registreerunutele saadetav e-kiri, edaspidiseid postitusi registreerunute aadressidel ei toimu.

Andis ehk kellelegi väheke mõtteainet.
Mulle küll andis :puzzled

PS!
"Äripäev" pakub kõigile koristusel osalejaile nelja nädalase seeria tasuta tellimist. Ma ei pannud seda linki välja.
Kel huvi, siis U2U.

[Muudetud: 19-6-2008 logman]
Vasta