2. leht 3-st

Postitatud: 01 Veebr 2005 15:30
Postitas rene07
SÖÖK VABASÕHUS!!!!!!
Sõida siksiga kuhugi(ükskõik kuhu-näiteks mere äärde) Hoia aknad sõidu ajal lahti kuna värskes õhus tekib ikka hea söögiisu!!!! Kui mingi koht teeääres meeldima hakkab jää seisma (aga mida kauem sõidad seda suurem isu tekib) ja tule autost välja ja hakka koka raamatut lugema! Ja usu mind peale sellist pikka sõitu ja jahmerdamist ja lugemist tekib selline isu et söö või lolliks. Siis kõlbab kõik: kiirmakaronid, pitsa, vanaema moos ahjukartulitega, pankoogid (isegi külmastpeast) heeringas, kama jne. Aga kõige lihtsam retsept sellises olukorras on viilutatud sai ja viilutatud vorst!!!

Postitatud: 23 Veebr 2005 14:39
Postitas mummuke
Kodujuustu-kartuli-hakklihavorm:

Võta eelmisest õhtust ülejäänud keedetud kartuleid (võid ka uued keeta, keegi ei keela..), karp kodujuustu, pakk hakkliha (prae ära), paar sibulat (prae koos hakklihaga), mõned munad ja sorts piima. Maitseks sobivat maitseainet (hakkliha- vm)

Pane ahjuvormi viilutatud kartulite kiht, siis kodujuustu kiht, liha ja sibula kiht, siis jälle kartulid, kodujuust, liha+sibul jne kuni ained otsa saavad. Kõige peale vala muna-piimasegu koos maitseainega ja suts riivjuustu riputa ka:) Siis kogu kupatus ahju niikauaks, kuni hakkab pealt pruunistuma . Ja ongi valmis! Pane karpi ja võta väljasõidule kaasa, sest kõlbab ka külmalt süüa:)

Postitatud: 22 Mär 2005 20:58
Postitas Laurimetall
Kuna on kevad ja kartuleid peaks hakkama hoopis vao vahele panema. Siis talvest järgi jäänud kartulitest võis teha ahjukartuleid. Selleks siis olex vaja koorida ära kartulid ja tükeldada ühesuurusteks tükkideks ,sest siis küpseb ühtlasemalt. Otsida valmis pann ja tükike liha ,milles ikka rasva kah on. Panna kartulid pannile ja lihatükid laotada kartulite peale.Soola ja maitsealineid panna maitse järgi ( maitsmis meetod) Panna pann ,koos kartulitega ahju 220 kraadi peax piisama. Aega-ajalt tuleks võtta kartulid välja ja segada .Kui liha läheb kõrbema siis võib selle ajutiselt välja tõsta ja küpsetada kartuleid edasi . Kui kartulid on valmis ( valmis on siis ,kui kartul on pehme ,kuid mitte pude) siis enne kartulite valmis saamist võiks liha tagasi panna ,et see soojaks läheks. Kui pann ahjust välja võtta võiks kõrvale soovitada juua puhast Eesti piima ,et ikka luud ja kondid tugevad oleks.

Postitatud: 31 Mär 2005 10:05
Postitas mcsainc
kuna siin on vist tudengik99gi austajad k6ik, siis ma panen ka s6na sekka. yks t6sisem tudengieine.

kaks mehist portsu tuleb sellest

s6merat riisi (eelkeedetud riis, barboiled rice) 2/3 klaasi, puljongikuubik, v2ike paprika, 1/2 v2ikese maisikonservi sisu, 1/3 v2ikese hernekonservi sisu, parajalt suur sibul, 3-4 kyynt kyyslauku, v2ike porgand, soola, musta pipart, punast paprika pulbrit, 6li praadimiseks.

riis keeda puljongiga ja soolaga vees peaaegu pehmeks.
haki paprika, sibul, porgand ja kyyslauk peeneks ja prae pannil (soovitavalt k6rge 22rega wok-pann, lihtsalt omal mugavam t99d teha) nii kaua kuni sibul on pehme ja "paistab l2bi". siis pane juurde riis, mais ja hernes. uhe lusikat2ie v6ib panna ka hernekonservi vedelikku. hauta kaane all, kuni riis on l6plikult pehme. maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
peale keera majoneesi v6i ketsupit, k6rvale r9stleib juustuga.
k2rab kyll. :P

Postitatud: 10 Mai 2005 19:46
Postitas isasander
v2ga hea toit on ka see kui võtad viilu leiba parem vormi oma siis paned panni tulele ja lõikad leival seest sisemusie v2lja ja paned pannile siis lööd muna leiva viilusse lõigatud auku ja siis maitsestad pipra soola ja enda soovil asjadega

Postitatud: 21 Aug 2005 19:26
Postitas logman
Pannkoogid jäätisega:

Pannkookide valmistamisega saab vast igaüks hakkama....
Aga need tuleb teha võimalikult õhukesed ja magusamapoolsed. Seega - rohkem suhkrut ja vedelam tainas.
Jäätis tuleb osta poest ,soovitavalt vanilliplombiir. Vaniljel on meeldiv maitse ja nii võib ka koogitaignasse lisada meki esiletõstmiseks pisut vaniljesuhkrut.
Kui koogid on veel kergelt soojad ,siis on viimane aeg lõigata peale umbes cm paksused jäätiseliistud. Põhimõte "mida rohkem seda uhkem" kehtib täiega. Nüüd koogid rulli ja kui jäätis hakkab juba otstest välja tilkuma ongi aeg asuda magustoidu manustamise juurde.
Kõrvale juua soovitan isetehtud capuccinot. See on imelihtne:
Kangele magusale kohvile kallatakse peale u.3cm jagu maitsestamata külma vahukoort. Suurepäraselt sobib väikeses tetrapakis müüdav vahukoor (mitte segi ajada kohvikoorega!) ,mille saab poole minutiga pakki loksutades vahule. Eriti hästi kulgeb vahustamise protsess kui pakist eelnevalt tiba pealt ära valada ,näiteks koogitaigna valmistamise juures.

Head isu ,ärge end lõhki pugige.....

Postitatud: 09 Jaan 2006 19:04
Postitas fless
See on Rain Lõhmuse kiri. Mina ainult edastan seda.

kujutage ette, selline rumal lugu juhtus minuga!

Umbes kuu aega tagasi käisin abikaasa ja paari sõbraga "Võitlevas
sõnas"
õhtustamas, viimase käiguna otsustasime võtta
expresso kõrvale ka koogi. palusime menüüd ja valisime sealt tollel
hetkel
uue artikli- huvitava nimega firmakoogi "lööv lause". Peab tõepoolest
ütlema, et kook oli suurepärane, ehkki ma ise eriti selliseid asju ei
hinda, otsustasime küsida retsepti, et proovida kodus kondiitrit
mängida.
Siiski, minu küsimuse peale, kas on võimalik retsepti saada, vastati
kategooriliselt "ei". Kuna ma olin veendunud, et igas asjas on
võimalik
kokkuleppele saada, küsisin: "aga kui ma oleksin nõus selle eest
maksma?".
Selle peale käis ettekandja tagant uurimas, ning tuli tagasi ja ütles:
"manager arvas, et teile võiks selle nelja kümbi eest ära anda".
No lasin siis selle oma kaardiarvele juurde panna. peab ütlema, et ka
kodus
tuli asi väga hästi välja. Põhimõtteliselt oli asi unustatud kuni...
..kui ma kümnendal sain kaardiarve väljavõtte, oli üllatus, või pigem
ehmatus suur, kuna võitleva sõna all oli arve oodatud umbes
1600 krooni asemel 41 546,00 krooni. No loomulikult irvitasime alguses
selle
üle ja helistasime Hansasse, et vale arve on tulnud jne. paari päeva
pärast
helistati pangast tagasi, ja paluti meil ise võitleva sõna juhtkonnaga
ühendust võtta. mida ma kategin. aga edasine osutus igal juhul
üllatavaks...
Lühidalt väitsid nad, et retsepti hind ongi 40 000 krooni ja seda eriti
mulle, kuna käivad jutud, et mul
on endal plaanis restoran avada ja et seda olid nad ka öelnud, et
"teile
40
eest" ning et pärast olid nad seda hinda isegi kahetsenud ning et mina
ju
olen arvele alla kirjutanud. Ma loomulikult seletasin, et ma ei
vaadanud
arvet, kuna käin seal pidevalt ning tean enam-vähem toitude hindasid
ning
et
mitte kuidagi ei võinud aru saada ettekandja lausest, et hind on 40
tuhat.
asi lõppes sellega, et vennad ytlesid,
et ma võin kasvõi läbi riigikohtu minna, aga nemad k..... selle peale.

No kui nad sellised j.... on, siis ma otsustasin, et las siis kõik
inimesed
saavad seda retsepti kodus katsetada ja ei pea 80 krooni koogi
eest välja käima. nii et olge head ja saatke see mail koos retseptiga
edasi
oma sõpradele-tuttavatele. kuna nad seal peamiselt inglise keelt
kõnelevad
on, retsept kah rahvusvahelises keeles.
meie kasutasime tassi mõõduks umbes 150 ml. tsp on teelusikas ja oz on
680
grammi ja 18 oz on 510 grammi.
umbes 30-35 küpsiselaadset kooki saab asjast, tõeliselt head!
2 cups butter
4 cups flour
2 tsp. soda
2 cups sugar
5 cups blended oatmeal **
24 oz. chocolate chips
2 cups brown sugar
1 tsp. salt
1 8 oz. Hershey Bar (grated)
4 eggs
2 tsp. baking powder
3 cups chopped nuts (your choice)
2 tsp. vanilla
Measure oatmeal and blend in a blender to a fine powder.
Cream the butter and both sugars. Add eggs and vanilla; mix
together with flour, oatmeal, salt, baking powder, and soda. Add
chocolate chips, Hershey Bar and nuts. Roll into balls and place
two inches apart on a cookie sheet.
Bake for 10 minutes at 375 degrees.

nii et olge head ja saatke see mail koos retseptiga edasi oma
sõpradele- tuttavatele.
saavad tasuta midagi, mille eest mina 40000 maksin.

Postitatud: 04 Veebr 2006 23:05
Postitas ladamees005
Lisan endapoolt ka ühe retsepti.

Saiapõhjavorm
esiteks hankige endale mingi vormikauss. Põhjapealne katke õliga.
Asetage ühe kihi saiu.peale pane kõvast enda lemmikut moosi. Nüüd pane moosisaiadele teine kiht peale..teisekihi peale jälle moosi ja nüüd lõpuks kolmas kiht. kolmanda kihi peale ära pange midagi. Nüüd valmistame vedeliku,mis selle peale läheb. võtke kauss,kuhu pange 5 muna,suhkurt. kloppige kõvasti ära ja pange nüüd see vedelik jaotatuna saiade peale. ja nüüd terve süsteem ahju. kraadideks panen ise 250... ja laske tal nii kaua seal küpsetada,kui pealmine kiht on heledalt pruunikas..
ise olen korduvalt valmistanud ja magustoiduks on see väga hea... kuna see on kuum,peab midagi peale ka jooma!!!
edu proovimisel!!

Postitatud: 01 Mär 2006 19:05
Postitas martvl
TURBOKAD
ostad poest kiirmakaroonid
paned turbokad kaussi
ning lisad keevat vett
lisada tilk õli ning maitseainet

ketsupika parimad :D

head isu

Postitatud: 02 Mär 2006 09:14
Postitas mess
Algselt postitas: martvl
TURBOKAD
ostad poest kiirmakaroonid
paned turbokad kaussi
ning lisad keevat vett
lisada tilk õli ning maitseainet

ketsupika parimad :D

head isu
Ja niimoodi aasta otsa järjest! Siis lähed sõjaväkke ja krõbistad neid veel aasta otsa metsaall. Ainult, et siis kõlbavad nad millegipärast ainult toorelt süüa. :lol

Aga, et läbuks ära ei lähe, siis minu poolne retsept ka.

Ostad poest Lava?i taigent - selline õhuke ja kilesse pakitud, maksab ca 5 - 7 EEK.
Ostad kõrvale ka keeduvorsti, sinki, juustu ning paprikat. (olenevalt maitsest miks mitte ka ?ampinjone, hakkliha, salaamivorsti, peekonilõike vms)
Hakid lisandid kuubikuteks ning liha sisaldavad elemendid (vorst, sink, hakkliha jms) praed kergelt pannil ära.
Taigna lõikad parajateks tükkideks, paned maitse järgi lisandid selle peale NB! eriti oluline komponent on juust, mida on soovitav kõige ülejäänu peale riivida.
Seejärel keerad taignalõigud taskuteks kokku. Taskud paned ahju ning küpsetad pisut. Nii et juust sulaks ning taigen tõmbaks pealt pruunikaks - ca 10 - 15 min.
Võtad välja ning lased hea maitsta!

Postitatud: 06 Mär 2006 23:11
Postitas w2rk
Praeleivad.

Võtad viilutatud leiba (vastavalt maitsele), lõikad neist näiteks ribad. Praed õlis (eriti hea kui on Olivia küüslaugu-rapsiõli). Praadimise ajal lisad küüslaugupressiga olenevalt maitsele leibade peale küüslauku. Äärmisel juhul võib peene riiviga riivida ka. Praed ära ongi küüslauguga praeleivad valmis.

Kaste: Väiksesse kaussi pane paar "törtsu" majoneesi ja umbes poole rohkem hapukoort. Siis pressi veel üks küüslauk sina kastmesse ning ongi mõnus kaste praeleibadele valmis.

Kellele küüslauk eriti ei meeldi, võivad praadimise ajal küüslaugu pressimise ära jätta. Aga kastmes peaks ikka küüslauku olema, kuna küüslauk hoiab meid neil talvekuudel tervena.

Postitatud: 11 Mai 2006 10:21
Postitas raitsraisk
Tatrapudru sealihakonserviga


Keerulist midagi pole, asi sai valmistatud viimati katelokis. Salvesti poole kilone tatrapudru, peale sealihakonserv ja 3 rakvere viinerit. Vett ka tiba lisada et põhja ei kõrbeks ja kuiv ei oleks.

Kõhutäis kahele ja 3 tunnine uni garanteeritud:bouncing

Postitatud: 13 Mai 2006 00:15
Postitas Kult
Algselt postitas: fless
See on Rain Lõhmuse kiri. Mina ainult edastan seda...
Pean kurbusega teatama, et need Rain Lõhmuse 40 tuh küpsised on eestikeelsena vana nali aastast 2000. Retsept liigub sarnase jutuga ringi juba ligi 60 aastat Neiman Marcus Cookies' nime all ja on pärit ameerikast. Retsept ise peaks õige olema, aga kuna retsept on ameerikast, siis peaks 375 kraadi olema Farenheitides ehk siis u. 190*C Endal on plaanis järgi proovida.
http://www.epl.ee/artikkel_104658.html? ... d871b31927


Üks retsept ka: makaronid (kuju vastavalt oma soovile) keeta, soojadele makaronidele lisada peenemaks tehtud konservliha. Pole teab mis meisterkoka vilumust nõudev aga kiire, lihtne ja kõlbab süüa ka.

Postitatud: 29 Aug 2006 22:41
Postitas arvi100
Tomatisalat.

Kolm,neli keskmise suurusega tomatit,lõikad südamiku välja
ja hakid kaussi.Lisad hapukoort...stopp.See nii vana asi.Aga
lisad hoopis paar supilusikatäit Merevaiku.Lisa ühe küüne
jagu pressitud küüslaauku ja näpuotsatäis soola või siis
küüslaugusoola.Sega ära ja head isu!
Sobib väga eduliselt spagettide ja muu sarnase juurde.

Postitatud: 03 Jaan 2007 23:15
Postitas w2rk
Algselt postitas: arvi100
Lisad hapukoort...stopp.
Oot, aga hapukoort siis üldse mitte vä?:o:yllatunud

Seljanka

Postitatud: 04 Jaan 2007 08:36
Postitas romka
Lisan siia enda seljanka retsepti, mida on näpuga järge ajades lihtne teha.

0,7L purk marineeritud kurki
5 keskmist sibulat
pitsakate (säästumarketi oma 250 gr u 12.-krooni)
150 gr keeduvorsti
viinerit u 150gr (võib ka ilma)
200 gr tomatipastat
1spl sinepit
hakklihamaitseainet
liha üldmaitseainet
jahvatatud pipart (võib viie pipra segu- siis tuleb vürtsikam) veise puljongikuubikut 3tk
2 loorberilehte
1teelusikas suhkrut

Vorst ja sibul tükeldada kuubikuteks, segada sinna pitsakate ja küpsetada veidi poti põhjas, siis lisada tomatipasta, puljongi kuubikud, sinep, maitseained, tükeldatud kurgid ja vett veidi üle 2 liitri, seejärel keeta kuni kurk pehme on ehk umbes pool tundi.

Postitatud: 05 Jaan 2007 10:58
Postitas arvi100
Algselt postitas: w2rk
Oot, aga hapukoort siis üldse mitte vä?:o:yllatunud
Täpselt nii,kooremajanduse jätad välja.Kui sulatatud juust
ei maitse,võib selle asendada toorjuustuga,saab isegi parem.

Postitatud: 25 Mai 2007 18:59
Postitas raunts92
kirjutaks midagi head ka, et siis küpsisetort

selleks on vaja joogi-jogurtit, küpsist ja mingit vormi

pane üks korrus küpsiseid siis jogurtit uuesti küpsiseid ja jogurtit...jne

Postitatud: 27 Juul 2007 16:45
Postitas ToM
Küpsiseid tuleb jah natuke immutada, et nad liiga kõvad ei oleks. Ise kastan nad korra kohvist läbi, aga võib jah kasutada morssi, mahla vms mis parasjagu on käepärast.

Postitatud: 28 Aug 2007 18:23
Postitas lahe11
Algul kiht küpsiseid, siis pintsliga paned mahla peale, vahele võib panna siis olenevalt maitsest, kas moosi või vahukoort või kohupiima.. nii paned mitu kihti ja lõpuks katad siis vahukoore/kohupiimaga üle, peab paar tundi kuni öö külmkapis seisma ja lõpptulemus on superlux :)

Mõned repseptid kah: :spin

http://www.toidutare.ee/retsept.php?id= ... 6d52550aea

http://www.toidutare.ee/retsept.php?id= ... 6d52550aea