Kööginurgake..

Kööginurgake..

Praktilised nõuanded, kuidas koduste vahenditega ja odavalt midagi ehitada
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja
Postitusi: 805
Liitunud: 27 Veebr 2006 08:28

Hamburger

#41

Postitus Postitas corrado » 04 Sept 2007 22:15

Nii...kõigepealt shopping list:
Hamburgeri saiad,
viilujuust,
kapsa- kurgisalat,
ketsup,
majonees,
pihve

Nii,asjad ostetud siis suundume kodupoole ja lööme laua tööriistadest puhtaks, kõigepealt siis sai, mis on juba pooleks lõigatud, paned laua peale. võtad kapist mõne ilusa klaasi, ja segad ketsupit ja majoneesi klaasi umbes üks ühele,väga palju segama ei pea, keskmise suurusega klaasi piisab vast pool klaasi kokku.
kui sai on kahe jaona laua peal laiali siis seest määrid mõlemad selle kastmega kokku, väga koonerdada ei tasu.
nii,siis see tükk millest saab põhi, sinna panna peale seda kapsa ja kurgisalatit,sinna peale visake pihv,siis juustu viil ja viimaseks siis see ülemine saiatükk peale. viskad mikroahju 30sek 650w juures ja lasete hea maitsta
et teksti lihtsustada siis saia järjekord:
põhi,
kaste,
salat,
pihv,
juust,
kaste,
ülemine saia osa

PS! juustu võib tavalist ka panna kui ei raatsi osta viilu oma;)

Ise nüüd aind sellest toitungi ja väga hea on, suurema isuga mehele soovitaks kohe kaks tükki teha :spin

Küsimuste puhul pöörduda minu poole :D

Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja
Postitusi: 805
Liitunud: 27 Veebr 2006 08:28

#42

Postitus Postitas corrado » 04 Okt 2007 14:14

Panen mingi veel siis, see siis hästi tuliste toitude armastajatele, ehk siis piprad ja värgid.
Vaja on, tallegi kanapalle,
grill marinaad "chilli tex-mex"
jahvatatud must pipar
sool
õli(üks supilusikatäis piisav)
suhkur
paned kaussi igat asja natukene,tex-mexi palju ei soovita,asi on ikka tõsiselt tuline,
segad ära,siis paned kanapallid ka kaussi ja mäkerdad kokku
viskad mikroahju, 750w mingi 1min on normaalne
võtad hunniku leiba ja KINDLASTI ohtralt juua ja lased hea maitsta,alguses mitte väga ahmida :D ootan tagasisidet ka selle puhul :D kasvõi u2u :D

GhostRider
Foorumi kasutaja
Postitusi: 404
Liitunud: 17 Aug 2005 20:37

#43

Postitus Postitas GhostRider » 21 Okt 2007 22:28

Burger 2

Mida vaja:
Kukkel
ket?up
happukoor
tavaline kapsas
pihvid
juust (õhukesed viilud)

Eeltöö:
Kapsas ribadeks, ket?up ja happukoor segamini, kukkel pooleks (on ka spets kukleid müügil). Kukli pooled sisu allapoole grillile, ühesõnaga kukli sisu krõbedaks. Samal ajal pihvid soojaks, sammuti grillil.

Põhi töö: (kokku ladumine)
pool kuklit alla
soojad pihvid peale,
pihvidele juust peale (pihvi soojusele peaks hakkama juust õrnalt sulama)
järgmiseks tükeldatud/riivitud kapsas
siis ket?upi/happukoore segu
ja lõpuks kaan peale

Siis peaks valmis olema.
...

Kasutaja avatar
apsu
Foorumi kasutaja
Postitusi: 672
Liitunud: 15 Sept 2008 21:12
Asukoht: Võru
Autod: VAZ 2104
Kontakt:

#44

Postitus Postitas apsu » 22 Juun 2009 13:08

Lihtne ja kiire pitsa
Selle jaoks on vaja vaid 4 komponenti:
pizzapõhi
vorst/viinerid/hakkliha
ket?up
juust
Pizzapõhjale määritakse ket?up. Vastavalt maitseeelistusele lisatakse vorsti/viinerirattad. Kui täidiseks on hakkliha, praetakse see eelnevalt pannil. Hakklihale lisatakse pizzamaitseainet. Kõige peale riivitud juust ja ahju 200 kraadi juurde umbes 7-10 minutiks või kuni juust on täielikult sulanud.

Kaneelirullid

Valmistusained
Taigen:
50 dl piima
1 pakk pärmi
1,5 dl suhkrut
3 tl kardemoni
1 tl soola
1 muna
umbes 13 dl jahu
1,5 dl margariini

Täidis:
0,5 dl margariini
1 dl suhkrut
4 tl kaneeli

Kate:
1 muna


Valmistusviis
1. Soojenda piim käesoojaks ning lisa pärm. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa suhkur, sool, kardemon ja muna. Sega läbi. Lisa vähehaaval jahu ning sulatatud margariin. Sõtku taigen valmis. Jäta 30-40 minutiks räti alla kerkima.
2. Kui taigen kerkinud, jaga ta kaheks osaks. Rulli üks tükk umbes 0,5-1 cm paksuseks ristkülikuks (kuskil 50x40 cm). Taignatükile määri sulatatud või pehme margariin, raputa peale suhkur ja kaneel. Lisada võib ka rosinaid, mingeid muid väiksemaid kuivatatud puuvilju, isegi mustikaid või vaarikaid.
Nüüd keera taignaplaat rulli ning lõika vastavalt soovile 3-4 cm laiused tükid (küpsetada tükid küljeli keerates) või 5-6 cm laiused tükid (siis küpseta tükid püstiasendis)
3. Pane tükid ahjuplaadile (küpsetuspaberile, kui võimalik) ja lase rätiku all kerkida 10 minutit.
Enne ahju pistmist määrida õrnalt vahustatud kanamunaga üle, peale võib raputada ka raesuhkrut või mõned mandlilaastud.
200°C juures ahju umbes 10 minutiks.


Valmistusaeg
umbes 2 tundi koos taigna segamise ja kerkimisega
Kodus ikka teen aeg ajalt ja päris head saavad.Ja ma arvan et sellega saavad kõik hakkama.

Lehttaigna pirukad

ostad poest lehttainast, juustu, õllevorstikesi ja ket?upit

lõikad lehttaigna rullist sobiva suurusega tüki, rullid võimalikult õhukeseks, lõikad sobiva tüki, kuhu mahuks sisse pool vorstikest, lõikad juusturingi neljaks (võib ka viieks) ja paned juustu alla, siis pool vorstikest ja ket?upit natuke. Keerad lehttaigna tüki sisse kokku ja ahjuplaadile. Ahjus umbes 200 kraadi juures niikaua kui taigen on paisunud ja kuldpruun. Laske heal maitsta.
Võidusõit on nagu seks, kõik mehed arvavad, et nad on selles hirmus osavad

2fast
Foorumi kasutaja
Postitusi: 38
Liitunud: 12 Okt 2008 15:32
Asukoht: saaremaa
Autod: niisama

#45

Postitus Postitas 2fast » 16 Nov 2009 23:09

Minu nägemus siis pelmeenidest:spin:

1muna
pakk pelmeene
kuum ahi

alguses võtad ühe muna selle lööd tassi puruks, vaatad et munakoore tükid sisse ei kukuks(muidu pärats urgitsed neid sealt noaga välja). Klopid muna natuke vahtu, siis avad paki pelmeene, samal ajal paned ahju sooja(umbes 200 kraadi). Nüüd hakkad pelmeene 3lme kaua tassi panema, et need saaksid munaga kokku, see järel tõstad ahjuplaadile ja nii kuni sul pelmeenid otsas. Ootad 10 minutit, samal ajal võib vaadata vabalt telekat,kuna pole see eriline paanika,kui natuke kauemask jäävad.
Serveerimine::
Ketsup või siis hapukoor
Vajalikud söögivahendid:
Suuuuuuur taldrik
kahvel

Kasutaja avatar
sveno
Foorumi kasutaja
Postitusi: 224
Liitunud: 07 Aug 2005 15:10
Asukoht: Elva
Autod: Lada 01-R, BMW 318R

#46

Postitus Postitas sveno » 17 Nov 2009 01:18

lugedes seda teemat siin öösel, tuli kohe äkitselt nälg. Kuna kapis oli sulajuust olemas jooksin tomati poole nagu arvi ennist soovitas, aga tomatid olid juba nii krimpsus et salati plaan kadus ära. Burgeri plaan tekkis.
Tegin siis nii
& tavalist viilutatud saiaviilu
4 viilu suitsuvorti (soovitatult rannarootsi suitsu juustu)
sulajuust
viilutatud juust

Valmistamine: määrisin kõik kuus saia sulajuustuga kokku, panen taldrikule 3 saia sulajuustu pool üles. Lisan sinna vorstiviilud võrdselt, viilutatud juust peale ja viimane sai samuti peale (sulajuustu pool komponentide poole). Ja ülikiiresti võileiva grilli vahele. Maitse on kirjeldamatu.
Samas kõik mis valmib võileiva grillis on super, samuti soovitan proovida lihtsalt puhastele viiludele (eelnevalt midagi ei määri peale) paned moosi ja saad tulemuseks mõnusalt krõbeda moosipiruka. Head isu!!!

Sapi-Vana
Foorumi kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 04 Dets 2009 13:05
Asukoht: Helme
Autod: ZAZ 968A
Kontakt:

#47

Postitus Postitas Sapi-Vana » 18 Dets 2009 18:14

SAPI-VANA DIPIKASTE

Vajaminev:
a) üks pakk sinihallitusjuustu - sinises pakendis parem kui punases
b) üks pakk Creme Bonjour määrdejuustu maitserohelisega
c) 200 ml vahukoort

Valmistamine: kõigepealt kahvliga tambi segi sinihallitusjuust ja määrdejuust ja siis lisa portshaaval vahukoort. Sega kuni tekib selline kreemjas kaste. Saumiksriga saab ka teha.

Super.
Alfred von Zapp ehk Sapi-Vana

Vibumees
Foorumi kasutaja
Postitusi: 47
Liitunud: 25 Aug 2009 18:11
Asukoht: Tallinn/Nõmme
Autod: Vaz 21063 "tibu"
Kontakt:

#48

Postitus Postitas Vibumees » 15 Veebr 2010 07:29

Korralik potitäis pastat
Vaja läheb:
*Pasta makaronid (suts kallimad)
*Tomatipasta
*Sibul
*Hakkliha
*Külmutatud pajaroog või mis ta ongi (lillkapsas aeduba jne jne)
*küüslauk (maitseasi)
*maitseained (SOOVITAN: vahemere ürdid või pitsamaitseaine)

Hakkliha koos sibula ja pajaroaga praadima ja makaronid keema.Kui see liha sibula ja pajaroa segu tundub parajalt valmis siis kallata peale tomatipasta hakkida marupisikeste tükkidena küüslauk (minu retseptijärgi 2 suurt küünt potikohta)ja sinnasekka veel pool tassikest (sooja ikka) vett. Oodata kui kogu see kompott keema läheb (eeldades et makaronid on valmis ja vesi pealt ära valatud nii et makaronid on potti jäänd) ning siis kallata pannipealt see tomatipastane sotapota kõik makaronidepeale ja segada hoolikalt.Nüüd ruttu ruttu hapukoort , kurki ja tomatit otsima, väike noaoskuste demonstreerimine ja toit koos maitsva salatiga ongi valmis. Ja mehed ärge leiba unustage ;) Head isu !
Mida sina si*t ka isamaast tead?

Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3910
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

#49

Postitus Postitas logman » 02 Aug 2010 16:14

Ei saa mitte vaiki olla, sest pole elu sees kunagi varem midagi nii võrratult mõnusat kõhutäiteks valmistanud, kui eile summerdamast saabudes ja kes see ikka kiidab, kui mitte ise :P.

Gurmaanne ehk lausa kuninglik õhtusöök kahele.

... a miks mitte ka lõunaks või lausa hommikuks, kui ei tea, millest päeva alustada või veedad puhkust hubases maakodus :D.

Alustama peab poeskäigust, millelt tarvis haarata kaasa
*vähemalt 0,75 kilo jagu (alati võib rohkem kah) grillimiseks mõeldud maitsestatud lihalõike,
*törts vinget sinihallitusjuustu (piisab väiksest kolmnurksest pakikesest, soovitan prantsuse kirjadega fromage bleu'd),
*kolm-neli tomatit (neid lõhnavaid, maitsvaid, mahlaseid eestimaiseid ikka otse loomulikult),
*leiba või saia,
*kilo jagu mahlaseid magusaid viinamarju ja nüüd siis kõige tähtsam -
*pudel Bordeaux piirkonna punast toiduveini.

Kõik muu peaks olema arusaadav, aga veiniga võib keeruliseks minna, kui ei tea, mida osta, mis on hea ja vaadates meil siin müüdavate hinda - siis oihh! .... nojahh :P.
Rahu!
Pole see asi nii hull midagi, sest ega mina kah ei tea ja kõik on katsetamise asi ning peamine - maitselt on nad vägagi sarnased nii et usun, kui võtta odavaim, siis õnnestub kõik suurepäraselt - proovitud ;).
Nimelt sai frangist ostetud miskine paari eurone, mis niisama suure lonksuga juues on ikka parajalt vastik, aga liha kõrvale võtta - lausa võrratu, super!
Olgu, jätkame...

Liha grillile ja samal ajal saab rahulikult viinamarjad pestud-nokitud ning taldrikutele jagatud. Tehtud?
Siis pudel lahti ja soojenduseks pokaali 100ml väljavalatust kerge lonksuke, pange tähele - kerge!, see väga tähtis, sest vein pole kummutamiseks ;) ja sellest sajast grammist peab piisama söömaaja lõpuni (!).
Vahepeal vaatame, mis liha teeb - korras?
Nüüd võib tomatid väikesteks tükkideks lõikuda, mida kahvliga hiljem hää haarata ning juustu samuti noaga kildudeks jagada.
Veel üks kerge lonks veini suu niisutamiseks ;).

Kui liha valmis, jääb üle vaid ta taldrikutele jagada ning head jätku soovida.

Õpetus kah, kuidas 100 grammi veiniga nii välja tulla, et lisa ei peaks vaja minema:
** Lihatükk suhu, juustutükk järele, ohtralt leiba peale ja nüüd kõige tähtsam - tähelepanu(!): veini võtta vaid niipalju, et hambad märjaks saavad, maitse mõttes.

Kui suu kuivaks muutub, siis seda saab ravitseda ohtralt viinamarju ja tomatitükke peale hammustades.

Proovige ja te ei kahetse,
poisid,
sest peale sellist küünlavalgel mõne neiuga veedetud õhtusööki on ta teie.
Nooo.... :puzzled vähemalt üheks ööks kindlasti kui mitte kogu eluks :D.

Minu leitud odav märjuke on sellise sildiga:

[Muudetud: 2-8-2010 logman]Pilt

fheisis
Foorumi kasutaja
Postitusi: 237
Liitunud: 10 Sept 2007 23:25
Asukoht: Tallinn-Haapsalu
Autod: lada 2101.Bmw 740.Moskvich Pika kastiga.

#50

Postitus Postitas fheisis » 10 Juun 2011 18:05

Banaani magustoit!

Nimelt siis üks meeletult hea magustoit minuarust.
Vaja läheks siis banaani või banaane,Vanilje jäätist ja fariini pruuni suhkrut.
Pane banaan või banaanid koos koorega ahju.
Küpseta banaani nii kaua kuni pealt tõmbab täitsa pruuniks või rohkem mustaks.
Keera teist pidi ning küpseta ka teiselt poolt tumedaks.
Kui mõlemad pooled küpsend siis võta välja ning pane taldrikule.
Lõika seest poolt banaanil pikk lõige ühest otsast teise otsani.
Suru koore serv alla ning lisa sinna 1-4 tee lusikatäit(kuidas kellegile) fariini suhkrut, seda siis tuleks teha kui banaan veel kuum on kuna siis sulab ta kenasti banaani peale ära.Lisa sinna vanilli jäätist kuidas omal kohane ning söö jäätist koos sooja banaani ja suhkruga!

Head isu!

Kasutaja avatar
Black-Pearl
Foorumi kasutaja
Postitusi: 67
Liitunud: 29 Apr 2008 08:59
Asukoht: Kuusalu
Autod: 21063

#51

Postitus Postitas Black-Pearl » 02 Apr 2012 09:13

Bezeee

Vaja läheb 3 munavalget, 10dl suhkurt, šokolaadi.

Eralda munavalge kolmest munast, lisa 10 dl suhkurt munavalgele, vahusta mingi mikseri või sellisega hoolikalt. pane ahjuplaadile ja 90 kraadi juures ahju viieks tunniks. kui valmis, siis sulata peale šokolaadi ja tulemus on õige magus.

Bon apetit.


Mine “Teeme ise”

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline